Kokenut ranskalaisvalmentaja Arsène Wenger on tehnyt 21 vuotta kestäneellä Arsenal-urallaan hienoa työtä, voittanut useita pokaaleja ja ansaitsee kaikkien jalkapalloihmisten arvostuksen. Silti todella monien Arsenal-kannattajien mielestä ”tarpeeksi on tarpeeksi”, ja Wenger olisi saanut jo lähteä viime kauden päätteeksi.

Wenger kuitenkin allekirjoitti toukokuussa kaksivuotisen jatkosopimuksen ja luotsaa Tykkimiehiä edelleen. Helpoksi manageri ei päätöstä väitä, vaan Wenger kertoo empineensä jatkosopimusta. Häntä arvelutti, onko hän ”yhä kykeneväinen johtamaan seuraa”. Jatkopäätöksen venymisen takana oli valmentajan mukaan ”henkilökohtaisia syitä”.

– Olen ollut Arsenalissa niin pitkään, että mietin usein, pystynkö yhä viemään joukkueen seuraavalle tasolle, Wenger totesi ranskalaisen Telefootin haastattelussa BBC:n mukaan.

Arsenal sijoittui viime kaudella Valioliigassa viidenneksi. Sijoitus on Wengerin pitkän rupeaman kehnoin. Uuden kauden Arsenal aloitti tapahtumarikkaalla 4-3 -voitolla Leicesteristä, mutta hävisi seuraavissa peleissä Stokelle (0-1) ja Liverpoolille (0-4).

– Olen ollut Arsenalissa monta vuotta, ja viime kaudella meillä oli vaikeaa. Tällä kaudella voitimme avauspelimme, olimme huonompia toisessa pelissä ja sitten pelasimme katastrofaalisen ottelun, Wenger kertaa.

– Nyt meidän täytyy toipua siitä, ja kuten aina kriisiaikana, voittaa seuraava ottelu.

Haastattelun päätteeksi Wengerille esitettiin sarja kysymyksiä, johon hän sai vastata ainoastaan ”kyllä” tai ”ei”. Osiossa Wenger kertoi olevansa valmis valmentamaan jotain toistakin seuraa. Hän myös paljasti, että PSG on ollut häneen yhteydessä. Wenger myös sanoi uskovansa Arsenalin mahdollisuuksiin voittaa Valioliiga tällä kaudella.