Englanti sai MM-karsintaottelussa Wembleylla kylmän suihkun, kun vierasjoukkue Slovakia siirtyi jo kolmannella peliminuutilla johtoon Stanislav Lobotkan maalilla. Osumaa edelsi Marcus Rashfordin helppo pallonmenetys. Englanti kuitenkin toipui takaiskusta ja nousi tappioasemasta rinnalle ja ohi.

”Kolmen leijonan” tasoitusmaali syntyi 37. peliminuutilla, kun Eric Dier pani pallon maaliin Marcus Rashfordin antamasta kulmapotkusta. Nuori United-hyökkääjä Rashford kokosi heikon alun jälkeen itsensä ja oli illan suurin sankari, sillä hän teki itse pelin voittomaaliksi jääneen 2-1 -osuman, kun peliä oli pelattu 59 minuuttia. Tähän maaliin esityön teki Jordan Henderson.

Voittonsa myötä Englannilla on jo toinen jalka tukevasti MM-turnauksessa, sillä se johtaa lohkoaan viiden pisteen erolla ennen Slovakiaa, kun kaksi kierrosta on pelaamatta. Slovakian kanssa kakkospaikasta taistelevat tiukasti edelleen tänään omat pelinsä voittaneet Skotlanti ja Slovenia.

Lohkossa C Saksa oli Norjalle todella tyly isäntä, sillä se rökitti skandinaaveja peräti tennislukemin 6-0. Arsenalin Mesut Özilille kirjattiin ottelussa yksi maali ja yksi maalisyöttö. Timo Werner teki kaksi maalia, ja Julian Draxler, Leon Goretzka ja Mario Gomez maalin mieheen.

Samassa lohkossa Pohjois-Irlanti voitti kotonaan Tshekin 2-0, ja varmisti paikkansa vähintään marraskuussa pelattaviin jatkokarsintoihin. Haave suorasta kisapaikasta on lähinnä teoreettinen, sillä kivikova Saksa on Pohjois-Irlannilta jo viisi pistettä karussa.

Pohjois-Irlannin maaleista vastasivat jo avausjaksolla West Bromwichin kokeneet puolustajat Jonny Evans ja Chris Brunt.