Arsenalin keskikenttäpelaaja Mesut Özil julkaisi Facebook-sivullaan pitkän tekstin liittyen aikaansa lontoolaisseurassa.

Parhaillaan Saksan maajoukkueen mukana oleva taituri sekä muisteli menneitä että kommentoi tulevaa. Poimimme oleellisimmat asiat tekstistä.

– Maajoukkuekaverini ovat kyselleet minulta, kuinka asiat ovat Arsenalissa tällä hetkellä. He kertovat, että entiset pelaajat kommentoivat aihetta päivittäin. Sanotaan, että tämä voi olla huonoin joukkueemme vuosiin tai jopa vuosikymmeniin.

Tämän jälkeen Özil kelasi neljä vuotta taaksepäin ja alkoi kertaamaan aikaansa Lontoossa. Hän käy läpi asioita seuran tilaan liittyen, muistelee saavutuksia ja tarttuu tarkemmin jo mainitsemaansa aiheeseen, eli entisiltä Arsenal-pelaajilta tulleeseen kritiikkiin.

– Arsenal ja minä vietämme merkkipäiväämme. Neljä vuotta sitten siirryin viimeisten minuuttien siirrolla Real Madridista Arsenaliin.

– Olemme saavuttanut paljon neljänä yhteisenä vuotenamme. Kolme seuran 13:sta FA Cupin voitoista on tullut näiden vuosien aikana. Muihin kymmeneen mestaruuteen meni 75 vuotta. Tämän lisäksi olemme voittaneet Community Shieldin kolmesti. Kuusi pokaalia neljässä vuodessa on melkoinen saavutus. Tästä syystä minulle ja joukkueelle oli todella suuri pettymys, ettemme olleet mukana mestaruustaistelussa viime kauden lopussa. Pyrimme muuttamaan asian tänä vuonna.

– Henkilökohtaisesti minua on arvosteltu paljon aikanani Lontoossa. ”Liian kallis, liian itsekäs, huono kehonkieli ja lennokkuus puuttuu” – Näin ihmiset ovat minusta sanoneet. Osan kommenteista ovat sanoneen he, jotka eivät tunne minua ja osan joukkueen entiset pelaajat.

– Vaikka kritiikki on jotain, minkä kanssa jalkapalloilijan tulee elää, odotin kuitenkin legendojen käyttäytyvän legendojen tavoin. Minun viestini entisille Arsenal-pelaajille: lopeta puhuminen ja aloita kannattaminen.

Özilin nykyinen sopimus Arsenalin kanssa päättyy alkaneen kauden päätteeksi.

– Vaikka en tiedäkään, kuinka urani tulee jatkumaan tämän kauden jälkeen, odotan innolla viidettä kauttani Arsenalissa. Tämä on upea seura, jossa on upeita ihmisiä ja upeat perinteet. Olen onnellinen, kun saan kantaa tätä paitaa. Minulla on ollut upeita hetkiä viimeisen neljän vuoden aikana ja ymmärrän todella, mitä tämä seura merkitsee Lontoossa, Isossa-Britanniassa ja ympäri maailmaa.