Kesän siirtoikkunan loppusuoralla viime torstaina näytti jo vahvasti siltä, että Manchester City tulee vahvistumaan Arsenalin Alexis Sánchezilla. Sánchez oli tiettävästi jo kertonut pelikavereilleen Chilen maajoukkueessa siirtyvänsä Pep Guardiolan alaisuuteen. Sky Sportsin mukaan Cityn henkilökuntaa oli myös lentänyt Chileen siirtoa viimeistelemään.

Siirron kariutuminen sai sekä Sánchezin että City-johdon tulistumaan. Syynä kauppojen epäonnistumiseen oli se, että Arsenal ei onnistunut kiinnittämään 100 miljoonalla eurollakaan Monacon Thomas Lemaria Sánchezin korvaajaksi. Molempien seurojen osalta on toki aiheellista kysyä, miksi oli tarpeen odottaa aivan siirtoikkunan viime päiville, vaikka aikaa olisi ollut koko kesä?

Arsenalin manageri Arsène Wenger on jo lupaillut Tykkimiesten tekevän Lemarista uuden tarjouksen tammikuussa, ja samaa suunnittelee Sánchezin osalta Sky Sportsin mukaan Citykin. Sánchezin nimeä ei ole saatu uuteen jatkosopimukseen, joten tammikuussa mies voi neuvotella vapaasti minkä tahansa seuran kanssa.

Sánchezin sopimus Arsenalin kanssa päättyy ensi kesänä, joten tuolloin mies voisi palata entisen valmentajansa Guardiolan joukkoihin ilmaiseksi. Jos City puolestaan haluaa Sánchezin jo tammikuussa, lienee Arsenalin pakko tinkiä melkoisesti 65 miljoonan euron hinnasta, jota City elokuussa tarjosi. Mieluummin pienempi korvaus kuin ei mitään?