Kausi alkaa Valioliigaseurojen osalta huomenna sunnuntaina FA Community Shieldillä, jossa kohtaavat sarjan voittanut United ja FA Cupin mestari City. 1908 vuodesta lähtien pelattu ottelu on menettänyt sen alkuperäisen idean, jossa ammattilaisseura kohtasi amatööriseuran juuri ennen kauden alkua. Aikaisemmin ottelua kutsuttiin nimellä Charity Shield-

Molempien joukkueiden kauden harjoituspelit ovat sujuneet todella hyvin: City voitti Interin Dublin Super Cupissa ja United voitti kaikki ottelunsa Yhdysvaltain maaperällä, lyöden muun muassa Barcelonan viimeisessä ottelussaan.

Unitedilta pelistä ovat poissa Michael Carrick ja Javier Hernandez. Myös Darren Fletcher saattaa olla pois aloituksesta, joskin on palannut jo harjoittelemaan muun joukkueen kanssa. Rafaelin ja Valencian tilanteet ovat vielä auki.

Cityllä uusi hankinta Sergio Aguero aloittaa manageri Mancinin mukaan vaihtopenkiltä, mutta Carlos Tevez ja Pablo Zabaleta tuskin ovat kokoonpanossa ”kiireisen kesän takia”.

Joukkueiden viimeinen kohtaaminen oli viime kauden FA Cupissa, jossa City pudotti Unitedin välierissä. Seurat ovat tällä kaudella suosikkeja voittamaan Valioliigan, joten ottelun voittamisella on vähintäänkin mukava psykologinen vaikutus kauden alkuun.

Erikoinen tilasto ottelusta löytyy Unitedin puolelta: joukkue jahtaa toista mestaruutta numero 19, sillä viime vuoden voitto oli seuralle jo kahdeksastoista. City on voittanut viimeksi vuonna 1972 (yhteensä kolme voittoa).

Taistosta voidaan odottaa erittäin tasaista. Rangaistuslaukauksille jouduttaessa ottelu voi kääntyä Citylle Joe Hartin hyvien otteiden ansioista. Unitedin voisi uskoa kuitenkin vievän ottelun varsinaisella peliajalla yhden maalin erolla.

Valioliiga.comin ennuste lopputuloksesta: 2-1

Aikaisemmat voittajat:
2010: Manchester United
2009: Chelsea
2008: Manchester United
2007: Manchester United
2006: Liverpool
2005: Chelsea
2004: Arsenal
2003: Manchester United
2002: Arsenal
2001: Liverpool
2000: Chelsea