Lontoossa käytiin todellinen jännitysnäytelmä Manchesterin joukkueiden kesken. Community Shieldin voitto ei ollut todellakaan kautta edeltävä pakkopulla, kun United ja City iskivät tänään yhteen.

Ottelun ensimmäistä puoliaikaa hallitsi United, mutta City teki maalit. Ensimmäisessä maalissa David Silvan vapaapotuksta Joleon Lescottin nousi korkeimmalle ja teki tilanteeksi 1-0, kun 38 minuuttia oli pelttu. Puoliajalle oltiin menossa noissa lukemissa, mutta Edin Dzeko oli eri mieltä. Kun minuutti lisäaikaa oli pelattu, Dzeko lisää lukemiksi 2-0 vaarattoman näköisellä kaukolaukauksella, joka kuitenkin livahti United vahti De Gean ohi.

Sir Alex Ferguson on tunnettu vahvoista nostatuksistaan ja tälläkään kertaa punaisten manageri ei pettänyt. Kun 7 minuuttia toista puoliaikaa oli pelattu, Chris Smalling kaventaa lukemiksi 2-1. Maali syntyi Ashley Youngin vapaapotkusta, jonka vapaaksi unohdettu Smalling iskee ilmasta maaliin.

Vain kuusi minuuttia myöhemmin Nani iskee Unitedin häikäisevän tiimityön tuloksena tasoituksen. City oli menettänyt kahden maalin johtonsa ja peli oli jälleen täysin auki.

Joukkueet alkoivat jo odotella rangaistuslaukauksia, kun ottelu saa shokeeraavan lopun. Neljä minuuttia lisäaikaa on takana, kun jo yhden maalin iskenyt Nani iskee 3-2 voittomaalin. Cityn kapteeni Vincent Kompany menettää keskialueella pallon Nanille, joka karkaa läpiajoon. Hän harhauttaa lopuksi Joe Hartin ja iskee kylmäpäisesti Unitedin voittoon.

United otti siis Manchesterin herruuden ensimmäisessä kohtaamisessa ja säilyttävät Community Shieldin itsellään. Huikea kausi luvassa ja selkeästi molemmat joukkueet ovat valmiita taistelemaan mestaruudesta.