Viikonloppuna pelataan täysi kierros ja edessä siintää kova jouluviikko, jolloin pelejä pelataan lähes joka päivä.

Tässä viikonloppuna pelattavat ottelut:

Lauantai 17.12.
17:00 Blackburn – West Brom
17:00 Everton – Norwich
17:00 Fulham – Bolton
17:00 Newcastle – Swansea
17:00 Wolves – Stoke
19:30 Wigan – Chelsea

Sunnuntai 18.12.
14:00 QPR – Man Utd
16:05 Aston Villa – Liverpool
17:00 Tottenham – Sunderland
18:10 Man City – Arsenal

Ensimmäisessä ottelussa Blackburn jatkaa taisteluaan managerinsa Steve Keanin johdolla. Putoamisviivan alle jämähtänyt joukkue ei tunnu saavan ollenkaan pelirytmistä kiinni ja asiaa eivät auta vihaiset valmentajan eroa vaativat fanit. Molemmat joukkueet ovat onnistuneet voittamaan vain yhden viimeisestä kuudesta ottelustaan, joten voitto on elintärkeä molemmille. Tammikuussa, kun seurat kohtasivat viimeksi vei Blackburn ottelun nimiinsä lukemin 2-0.

Newcastle saa vieraakseen sarjanousija Swansean. Loistava alkukausi on kääntynyt Magpiesillä vahvaan laskuun ja voittoa ei ole tullut viimeiseen neljään otteluun yhtään. Urheasti edelleen sarjan puolivälin tienoilla taistelevat joutsenpaidat katkaisivat oman neljän ottelun voitottoman putkensa viime kierroksella Fulhamia vastaan. Odotettavissa on tiukka ottelu, jossa Newcastlella alkaa olla kyseessä jo kärkikahinoista kokonaan tipahtaminen.

Kierroksen ehdoton herkku löytyy viimeisestä kohteesta, jossa sarjakärki Manchester City kohtaa huippuvireisen Arsenalin. Kauden ensimmäinen tappio Citylle viime kierroksella Chelseaa vastaan näyttää horjuttaneen laivaa toden teolla, sillä pelaajat ovat viikolla tapelleet näkyvästi harjoituksissa. Arsenalin vire on surkean alkukauden jälkeen ollut häkellyttävä ja viimeiseen kuuteen otteluun ainoa kauneusvirhe tuli, kun joukkue jäi Fulhamin kanssa 1-1 tasapeliin marraskuun lopussa. Viime vuonna Arsenal haki pisteet Manchesterista peräti 0-3 lukemin.