Valioliiga.com on mukana stadikkatalkoissa, joka on Stadikan ystävien epäkaupallinen yritys saada Helsingin Olympiastadion pelastettua joukkovoiman avulla.

Kuten varmasti on jo yleisessä tiedossa, ei Helsingin Olympiastadionilla nykyisellään ole toimintakuntoinen enää muutaman vuoden päästä.

On myös väläytelty jättimäisä Helsingin kaupungin ja Suomen valtion rahoitusta kunnostamiselle, mutta paras tapa saada asiat etenemään on tehdä se yhdessä.

Miksi sitten pelastaa vanha huonokuntoinen urheiluareena?

12.6.1938 valmistunut stadion on ollut siitä lähtien suomalaisen urheilun symboli. Siellä kilpailitiin ikimuistoiset Olympiakilpailut vuonna 1952, joka oli omiaan nostamaan pientä ja piskuruista Suomea maailmankartalle käytyjen sotien jälkeen.

Stadion on tämän jälkeen toiminut kotipaikkana sadoille ja taas sadoille urheilu- ja kulttuuritapahtumille.

Sen keskeinen sijainti Suomen pääkaupungissa on ollut omiaan houkuttelemaan tuhansia turisteja eri puolilta maailmaa tutustumaan suomalaiseen urheilun ja kulttuurin historiaan.

Stadion on arkkitehtien Yrjö Lindegren ja Toivo Jäntti suunnittelema. Heidän ehdotuksensa voitti asiaa varten järjestetyn suunnittelukilpailun.

Maailman kauneimmaksi olympiastadioniksi siteerattu areena rakennettiin talkoina yritysten ja lahjoittajien voimin. Me haluamme nyt yli 70-vuotta myöhemmin palauttaa tämän ajan hengen.

Siinä missä muun muassa Old Trafford, Anfield ja Wembley Stadium ovat englantilaisten jalkapallon ystävien ylpeyden aiheita, on Helsingin Olympiastadion meidän suomalaisten.

Pyydämme kaikkia halukkaita liittymään mukaan talkoisiin liitymällä Stadikkatalkoiden Facebook-ryhmään osoitteessa www.facebook.com/stadikkatalkoot