Manchester Citylle Eurooppa liigan pudotuspeleissä hävinnyt Porto aikoo kannella Cityn kannattajien käytöksestä UEFA:lle.

Porton viestintäjohtaja Rui Cerqueira sanoo manchesterilaisten kannattajien huutaneen Hulkille ”et ole uskomaton” (You’re not incredible).

Porton edustajan ESPN:lle antaman lausunnon mukaan yleisö huusi Hulkia huijariksi. ”Viemme tämän asian UEFA:n käsittelyyn. Se oli sopimatonta käytöstä. Tämä käytös voi olla normaalia Englannissa, mutta Porto haluaa tehdä oman osansa kitkeäkseen sen urheilusta”, sanoo Cerqueira.

Erikoisen tilanteesta tekee se, että joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen jälkeen UEFA on päättänyt nostaa syytteen Porton kannattajien rasistisesta huutelusta Cityn Mario Balotellia ja Yaya Tourea kohtaan.

Cerqueira sanoo olevansa yllättynyt Cityn tekemistä syytöksistä ensimmäisen ottelun jälkeen, ja uskoo fanien huutaneen kannatushuutoja omilleen rasististen pilkkahuutojen sijaan. Hän uskoo myös, että kannatushuutoja on tullut molemmilta joukkueilta, ja nämä on tulkittu väärin. Tällasia huutoja ovat Porton edustajan mukaan muun muassa ”Hulk, Hulk, Hulk” ja ”Kun, Kun, Kun”.