Real Madrid ja Manchester City kohtaavat tänään alkavassa Mestarien liigassa. Cityllä on harvinaisen hyvä sauma iskeä rämpivään espanjalaisjättiin.

Real on voittanut kauden neljästä sarjapelistään vain yhden. Yhden tasapelin lisäksi Jose Mourinhon joukkue on ehtinyt hävitä jo kahdesti. Real on siis menettänyt neljän kierroksen jälkeen kahdeksan pistettä, kun se koko viime kaudella menetti pisteitä 14. Viime viikonlopun Sevilla-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Mourinho sanoi, ettei hänellä ole joukkuetta. Nimivahvaa ryhmää riepottelee myös surullisen Cristiano Ronaldon ympärillä vellovat huhut.

Manchester Cityn tilanne on päinvastainen. Toistaiseksi negatiivisilta otsikoilta on vältytty. Carlos Tevez on ollut alkukaudesta hyvässä vedossa, mikä on heijastunut joukkueen tuloksiin. Kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä neljältä ensimmäiseltä kierrokselta on kohtuullinen avaus hallitsevalle Valioliiga-mestarille. Toistaiseksi puolustuspeli on aiheuttanut eniten huolta.

Cityllä muutamia kokoonpanohuolia

Realin sairastupa on tyhjä, joten Mourinholla on reilusti vaihtoehtoja avaukseen. Todennäköisesti avauskokoonpano ei radikaalisti muutu aiemmista otteluista. Tosin Luka Modricin erinomaiset otteet voivat hyvinkin nostaa kroaatin Mesut Özilin tilalle avaukseen. Angel Di María pelasi harvinaisen heikosti Sevillaa vastaan, joten Özil saattaa myös siirtyä Modricin tieltä laitaan Di Marían paikalle.

Cityn tilanne loukkaantumisten suhteen on huonompi. Micah Richards on varmuudella sivussa, eikä Pablo Zabaleta pelaaminen ole varmaa, joten Maicon saattaa nousta oikeaksi pakiksi. Jack Rodwell on mahdollisesti kunnossa, mutta peliaikaa ei liene luvassa. Sergio Agüeron odotettua nopeampi kuntoutuminen antaa Roberto Mancinille lisää vaihtoehtoja hyökkäykseen.

Arvio

Jos Real Madridin voi kohdata hyvää aikaan, se aika on Cityn kannalta nyt. Toki Real on ärsytetty jättiläinen, joka voi iskeä entistä kovempaa. Espanjalaisten peli on kuitenkin niin sekaisin, että korkeampi intensiteetti avaa Citylle yhä enemmän maalipaikkoja. Tosin on muistettava, että City ei ole pystynyt tällä kaudella kertaakaan pitämään maaliaan puhtaana.

Citylle tärkeintä on pitää Realin syöttölinjat tukossa. Sevilla onnistui siinä erinomaisesti, mikä johti Realin osalta heikosti sujuneeseen yksin yrittämiseen. Kenties tärkein rooli tänä iltana lankeaa Yaya Tourélle. Omaa puolustusta pitäisi pystyä suojaamaan, mutta pallonriiston jälkeen täytyy myös pystyä käynnistämään tehokkaita hyökkäyksiä.

Jos City pystyy pitämään Realin pitkään nollilla, espanjalaisten turhautuminen kasvaa kasvamistaan. Pisteen hakeminen on englantilaisille realismia. Ottelu päättyy 2-2.