Mestarien liigan toinen kierros jatkuu tänään kahdeksan ottelun voimin. Englantilaisista tulessa ovat Manchester City ja Arsenal.

City kohtaa Saksan hallitsevan mestarin Borussia Dortmundin. Vaikka City ei ole hävinnyt Valioliigassa vielä kertaakaan tällä kaudella, meno ei ole ollut täysin vakuuttavaa. Puolustus on vuotanut paikoin todella pahasti, mikä nähtiin hyvin Mestarien liigan ensimmäisellä kierroksella Real Madridia vastaan.

Dortmundin kausi on alkanut niin ikään yskähdellen. Kuuden sarjapelin jälkeen kasassa on kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja tappio. Toisaalta vire on korkealla viime viikonloppuna otetun 5-0 -voiton myötä. Mestarien liigassa Dortmund voitti ensimmäisellä kierroksella Ajaxin 1-0.

Arsenal isännöi Olympiakosia

Arsenal kohtaa b-lohkon kamppailussa kreikkalaisen Olympiakosin. Lähtökohtaisesti Arsenal on ottelun ylivoimainen suosikki. Kausi on alkanut lontoolaisryhmältä ailahtelevasti. Kuuden kierroksen jälkeen kasassa on vain kaksi voittoa. Toisaalta Arsenal on hävinnyt vasta kerran. Parin viikon takainen Mestarien liiga -ottelu päättyi Arsenalin 2-1 -voittoon Montpellierin vieraana.

Arsenalin illan vastustaja Olympiakos on aloittanut kautensa vahvasti. Kreikan pääsarjan kaikki viisi ottelua on päättynyt voittoon. Toisaalta on otettava huomioon Kreikan ja Englannin sarjojen välinen tasoero. Mestarien liigan Olympiakos aloitti kotitappiolla Schalkea vastaan.

Mancini ja Klopp suosivat samaa peliryhmitystä

Cityn manageri Roberto Mancini suosii pelimuodostelmaa 4-2-3-1. Joe Hart aloittaa maalissa. Puolustuslinjasta ovat poissa Maicon ja Micah Richards, joten Pablo Zabaleta aloittanee oikealla. Vincent Kompanyn toppariparina nähdään todennäköisesti viime peleissä paljon luottoa saanut nuori Matija Nastasic. Gaël Clichy ottanee vasemman pakin paikan. Keskikentän pohjalta on poissa Jack Rodwell. Real Madridia vastaan Mancini käytti kolmea puolustavaa keskikenttäpelaajaa, mikä voi hyvin toistua Dortmundia vastaan. Tällöin Gareth Barry ja Javi Garcia pelaisivat pohjalla ja Yaya Touré nostettaisiin hieman ylemmäs. David Silva ottanee oikean laiturin tontin. Sergio Agüero voi pelata vasemmalla. Carlos Tevez aloittaa todennäköisesti kärjessä.

Dortmundin valmentajalla Jürgen Kloppilla ei ole mainittavia loukkaantumishuolia. Roman Weidenfeller aloittaa maalissa. Toppariparina luutivat Neven Subotic ja Mats Hummels. Marcel Schmelzer aloittanee vasempana ja Lukasz Piszczek oikeana pakkina. Sebastian Kehl ja Ilkay Gündogan miehittänevät keskikentän pohjan. Ryhmitys on todennäköisesti aavistuksen Mancinin taktiikkaa hyökkäävämpi, sillä pelintekijän paikalla pelaava Mario Götze on selkeästi hyökkäävä pelaaja. Vasemman laidan Marco Reus voi hyvin vaihtaa Götzen kanssa paikkaa. Oikealla aloittaa Jakub Blaszczykowski. Piikkiin on tarjolla joukkueen kolmas puolalainen, Robert Lewandowski.

Arsenalilla muutamia loukkaantumishuolia

Arsene Wengerin miehistöstä ovat loukkaantumisten takia sivussa Abou Diaby, Tomas Rosicky ja Bacary Sagna. Jack Wilshere ja Emmanuel Frimpong ovat kuntoutuneet vammoistaan, mutta heitä ei nähdä avauksessa.

Toppariparin valinta on kenties yllättäen noussut Wengerin suurimmaksi ongelmaksi ennen illan kamppailua. Ennen kautta kolmosvaihtoehdoksi uumoiltu Per Mertesacker on esiintynyt melko varmasti, joten hän noussee jälleen avaukseen. Todennäköisesti viereltä löytyy Thomas Vermaelen. Alkukaudesta hyvin pelannut Carl Jenkinson jatkaa oikealla ja Kieran Gibbs vasemmalla. Diabyn paikan keskikentällä ottanee Alex Oxlade-Chamberlain, jonka rinnalla pelaa Mikel Arteta. Santi Cazorla tekee kymppipaikalla peliä. Theo Walcottin on uumoiltu nousevan avaukseen oikeaksi laituriksi. Vasemmalla aloittanee Lukas Podolski ja piikissä Olivier Giroud.

Olympiakosin kokoonpanossa on vain muutama suurelle yleisölle tuttu nimi. Maalivahtiosastolla palloilee entinen Valioliiga-vahti Roy Carroll. Oikeana pakkina puolestaan päivystää joukkueen kapteeni Vasilios Torosidis. Keskikentän pohjalla tai topparina nähtäneen Francois Modesto. Peliä tekee David Fuster, jonka lisäksi keskikentällä voidaan nähdä Ariel Ibagaza. Piikissä aloittanee alkukaudella melko hyvin pelannut Rafik Djebbour.

Arvio

Hoidetaan Arsenalin ja Olympiakosin ottelu ensin alta pois. Lontoolaisille vain voitto kelpaa. Mikään muu ei tule kysymykseenkään. Etenkin kun puhutaan kotiottelusta. Arsenalin puolustus on toiminut Chelsea-ottelua lukuun ottamatta hyvin tällä kaudella. Maalinteko on ollut suurempi kysymysmerkki. Olympiakos lähtee varmasti vetäytyvällä taktiikalla, joten Wengerin porukalta kysytään hermoja. Lontoolaisten on pelattava koko ajan tarkasti, sillä kreikkalaisryhmä pystyy kyllä maalin tekemään, jos paikka aukeaa.

Mutta miten käy Cityn ja Dortmundin välillä? Molemmat joukkueet voittivat maansa mestaruuden viime kaudella. Molemmat pelaavat hyökkäävää jalkapalloa, jossa laitahyökkääjillä on tärkeä rooli.

Odotettavissa on suurimaalinen ottelu, jossa verkko soi kummassakin päissä. Cityn puolustus vuotaa, mutta ei ole Dortmundinkaan peräpää vakuuttanut. Sen sijaan maalinteko on toiminut sekä Cityllä että Dortmundilla. Ottelu on elintärkeä molemmille, mutta kotiottelun myötä Cityn on käytännössä pakko napata ainakin tasapeli. Muussa tapauksessa Real ja Dortmund uhkaavat karata liian kauas.