Maajoukkuetauko on ohi ja Valioliiga jatkuu. Lauantaina katseet kohdistuvat Lontooseen, jossa kohtaavat Tottenham ja piikkipaikalla majaileva Chelsea.

Tottenham – Chelsea

André Villas-Boas sai potkut Chelseasta viime maaliskuussa. Portugalilaisluotsi yritti ajaa joukkueeseen pelitapaa, joka olisi vaatinut monelle pelipaikalle teknisempiä pelaajia. Pelaajat tulivat, tosin vasta potkujen jälkeen. Nyt Villas-Boasilla on mahdollisuus saada oma suloinen kostonsa. Helpolla hän ei sitä tosin tule saamaan.

Molempia joukkueita painaa muutama merkittävä poissaolo. Spursin takalinjoilta puuttuvat sekä Benoit Assou-Ekotto että Younes Kaboul. Lisäksi Scott Parker on varmuudella sivussa. Kyle Naughtonin ja Jake Livermoren pelaaminen on epävarmaa.

Chelsean kapteeni John Terry kärsii Anton Ferdinand -tapauksen vuoksi pelikieltoa. Frank Lampard ja Ryan Bertrand eivät voineet osallistua Englannin maaotteluihin, eikä heidän toipumisensa huomiseen otteluun ole varmaa. Daniel Sturridge sen sijaan on todennäköisesti pelikunnossa.

Tottenham on alkanut löytää virettään. Kauden ainoa tappio on toistaiseksi tullut ensimmäisellä kierroksella Newcastlea vastaan. Tällä hetkellä liigassa on menossa neljän ottelun voittoputki. Chelsean sarja on astetta parempi. Valioliigan seitsemän ensimmäistä kierrosta ovat tuoneet kuusi voittoa ja yhden tasapelin.

Chelsea ei ole voittanut White Hart Lanella kuudella viime visiitillään. Katkeaako tuo sarja nyt? Vai saako Villas-Boas kostonsa?

West Bromwich – Manchester City

Hieman yllättäen viikonlopun toinen huippukamppailu pelataan Hawthornsilla, jossa West Brom isännöi hallitsevaa mestaria Manchester Cityä. WBA löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi, City on kolmantena.

Niin hämmentävältä kuin se kuulostaakin, West Brom on hävinnyt toistaiseksi vain yhden ottelun. Joukkue on napannut Liverpoolin ja Evertonin päänahat, joten pelkästään helposta otteluohjelmasta ei voida puhua. Viime kierrokselta irtosi maalin voitto Queens Park Rangersista, eli WBA pääsee lähtemään Cityä vastaan hyvillä mielin.

Vaikka City on kolmantena, paremminkin olisi voinut kulkea. Liigassa joukkue ei ole hävinnyt otteluakaan, mutta koska puhutaan hallitsevasta mestarista, odotusten on oltava hyvin korkealla. Alkukauden heikohko puolustuspeli tuntui kehittyneen viime kierroksella, kun Sunderland kaatui 3-0.

WBA:n manageri Steve Clarken viikko on ollut täynnä päänvaivaa, sillä peräti seitsemän pelaajan (Youssuf Mulumbu, Chris Brunt, Steven Reid, Jerome Thomas, Billy Jones, Romelu Lukaku ja Liam Ridgewell) osallistuminen lauantain otteluun on epävarmaa. Lisäksi Boaz Myhill on sivussa.

Cityn leirissä loukkaantumissuma koettelee keskikenttää. David Silva loukkaantui maajoukkuetauolla. Javi Garcia ja Jack Rodwell eivät myöskään ole pelikunnossa. Lisäksi puolustuksesta puuttuu Maicon.

WBA on voittanut kaikki neljä kotiotteluaan. City on puolestaan voittanut vierasotteluisstaan yhden ja pelannut kaksi tasan. Toisin sanoen City on kovan paikan edessä. Vielä kun muistetaan, että joukkueen paras pelintekijä Silva on kokoonpanosta poissa, joutuu City tekemään täyden päivätyön voittaakseen ottelun.