Valioliigan kahdeksas ottelukierros tarjosi paljon muutakin, kuin Tottenhamin ja Chelsean välisen trillerin.

Norwich – Arsenal 1-0

Norwich ei ollut voittanut seitsemästä ensimmäisestä ottelusta yhtäkään. Kovin paljon parempaa ei voinut ennakoida Arsenalin saapuessa vierailulle. Toisin kävi. Grant Holt iski kotijoukkueelle ottelun ainoan maalin 20 minuutin pelin jälkeen. Kolmen pisteen myötä Norwich nousi sijalle 15. Pisteitä on kasassa kuusi. Arsenal puolestaan valahti yhdeksänneksi. Liigamestaruus alkaa vaikuttaa kaukaiselta, sillä eroa Chelseaan on jo kymmenen pistettä. Joukkueen kannalta positiivisena asiana voidaan pitää Jack Wilsheren paluuta kokoonpanoon yli vuoden tauon jälkeen.

West Bromwich – Manchester City 1-2

Ennakoimme Manchester Citylle vaikeaa vierasottelua. Se toden totta tuli. Tosin harva osasi odottaa, että James Milner ottaisi punaisen kortin Vincent Kompanyn karmean virheen seurauksena jo 23. minuutilla. Tai että Edin Dzeko pelaisi vartin ja tekisi Citylle elintärkeät kaksi maalia aivan ottelun lopussa alivoimalla. Välissä Shane Long ehti viedä kotijoukkueen johtoon. Kolme pistettä tarkoittaa sitä, että City pysyy mestaruusjunassa mukana. Eroa Chelseaan on neljä pistettä. WBA:n hyvä putki puolestaan katkesi. Siitä huolimatta pisteitä on 14, mikä oikeuttaa kuudenteen tilaan.

Manchester United – Stoke City 4-2

Unitedin ja Stoken välinen ottelu tarjosi yllättävän paljon vauhtia ja tilanteita. Wayne Rooney teki hattutempun, tosin yksi maaleista syntyi omaan verkkoon. Robin van Persie ja Danny Welbeck osuivat lisäksi kertaalleen kotijoukkueelle, Michael Kightly teki puolestaan Stoken toisen maalin. Hyökkäyspään kolmikon parantunut yhteispeli lupaa hyvää Unitedin kautta ajatellen. Voiton myötä United jatkaa toisena tasapisteissä toisen Manchesterin seuran kanssa. Stoke on vakiinnuttanut paikkansa tutussa ja turvallisessa keskikastissa. Joukkueen kannalta huolestuttavaa on tosin se, että kahdeksasta ottelusta on tarttunut mukaan vain yksi voitto.

Swansea – Wigan 2-1

Kahden pallonhallintaan nojaavan joukkueen välinen mittelö päättyi Swansean 2-1 -voittoon. Ottelun kaikki maalit tehtiin neljän minuutin aikana. Pablo Hernandez ja Michu veivät kotijoukkueen johtoon. Emmerson Boyce kavensi, mutta tasoihin vierasjoukkue ei enää yltänyt. Swansealle voitto tuli äärimmäisen tärkeään paikkaan, sillä taaperrus oli ehtinyt jatkua jo monen viikon ajan. Voitolla Swansea ylsi sijalle 11. Pisteitä on kasassa yhtä monta. Voitto olisi toki kelvannut Wiganillekin, viisi pistettä kahdeksan ottelun jälkeen on ehdottomasti liian vähän.

Liverpool – Reading 1-0

Liverpoolille riitti tällä kertaa yksi maali täyteen pistepottiin, kun Luis Suarez vapautti nuoren Raheem Sterlingin maalintekoon puolen tunnin kohdalla. Voitto oli Liverpoolille vasta kauden toinen. Kahdeksan kierroksen jälkeen pisteitä on yhdeksän, joten matkaa Mestarien liigan paikoille riittää. Reading jatkaa ensimmäisen voittonsa tavoittelua. Joukkue on toiseksi viimeisenä, tosin otteluita on yksi vähemmän kuin muilla. Hyviä uutisia Readingille tuli pari päivää sitten, kun hyökkääjä Adam Le Fondre allekirjoitti kolmen vuoden jatkosopimuksen.

Fulham – Aston Villa 1-0

Pitkään näytti siltä, että Lontoossa jäädään maalittomaan tasapeliin. Chris Bairdin maali 84. minuutilla jätti täyden pistepotin Craven Cottagelle. Fulhamilla on kasassa 13 pistettä, mikä tarkoittaa kahdeksatta sijaa. Aston Villan heikko kausi sen sijaan jatkuu. Tappio Fulhamille oli jo viides, eikä voittoja ole kuin yksi.

West Ham – Southampton 4-1

Hammers ei jättänyt toiselle sarjanousijalle mahdollisuuksia. Ensimmäisellä puoliskolla maaleja ei nähty, toisella sitäkin enemmän. Mark Noble osui kotijoukkueelle kahdesti, Kevin Nolan ja Modibo Maiga kahdesti. Adam Lallana teki kosmeettisen kavennuksen Jussi Jääskeläisen selän taakse. Sarjataulukkoa tuijottaessa selviää hämmentävä fakta. Viikonlopun tulosten myötä Arsenal on Lontoon viidenneksi paras joukkue juuri tällä hetkellä. West Ham on aloittanut sarjanousijana erinomaisesti, sijoitus on jaettu kuudes. Southamptonin vaikea alkukausi jatkuu. Tappio oli joukkueelle jo kuudes.

Sunderland – Newcastle 1-1

Valioliiga-kierrokseen kuului myös Tyne Wear -derby. Yohan Cabaye vei vierasjoukkueen johtoon jo kolmannella peliminuutilla. 25. minuutilla peli sai uuden käänteen, kun Cheik Tiote ajettiin ulos hieman kyseenalaisin perustein. Sunderland ei saanut kunnon ylivoimamyllyä pyörimään oikeastaan missään vaiheessa. Viitisen minuuttia ennen loppua tasoitus kuitenkin syntyi, kun maalille heitetty pallo muutti Demba Ba’sta suuntaa. Tasapeli oli Newcastlelle kauden neljäs ja Sunderlandille peräti viides. Newcastlen sijoitus kierroksen jälkeen on 11. Sunderland jatkaa 14:ntenä.

QPR – Everton 1-1

Queens Park Rangers jahtasi kauden ensimmäistä voittoaan Evertonin vieraillessa Loftus Roadilla. Voittoa ei tullut, vaikka Junior Hoilett vei kotijoukkueen johtoon kahden minuutin kohdalla, ja vaikka Steven Pienaar otti punaisen kortin tunnin pelin jälkeen. Evertonin tasoitusmaalista vastasi Ärrien maalivahti Julio Cesar. Tosin enemmän maalista voidaan syyttää kotijoukkueen puolustusta, joka päästi Sylvain Distinin puskemaan vapaasti. QPR jatkaa kautta jumbona, kahdeksan ottelua on tuonut vain kolme pistettä. Everton on kyllä edelleen neljäs, mutta ero kärjessä olevaan Chelseaan venyi jo seitsemään pisteeseen. Uusi hankinta Thomas Hitzlsperger istui vaihtopenkillä, mutta vielä ei komennusta kentälle tullut.