Mestarien liigan kolmas kierros jatkuu tänään keskiviikkona. Valioliiga-seuroista Manchester City ja Arsenal ovat pelivuorossa.

Ajax – Manchester City

City matkustaa Amsterdamiin tavoitteenaan vierasvoitto. Kahdesta ottelusta on jäänyt käteen vain yksi piste. Toki Ajaxin tilanne on vielä pisteen verran huonompi, mutta kilpailu kolmannesta sijasta ei tyydytä Cityä. Jos ei pisteitä ala tulla, Real Madrid ja Borussia Dortmund karkaavat liian kauas.

Cityn viimeisin ottelu päättyi vierasvoittoon West Bromin kustannuksella. Lopun nousu tappioasemasta voittoon lisää varmasti joukkueen itseluottamusta Ajax-ottelua silmällä pitäen. Ajaxin kausi on ollut vaikea. Menestykseen tottunut seura ei ole Hollannin pääsarjassa hävinnyt otteluakaan, mutta tasapelejä on jo viisi. Lokakuussa joukkue ei ole voittanut kertaakaan.

Frank De Boerilla ei ole tuoreita loukkaantumishuolia. Roberto Mancinilla sen sijaan on. David Silva ei näillä näkymin ole pelikunnossa vielä tänään. Javi Garcia ja Maicon ovat niin ikään todennäköisesti sivussa. Jack Rodwellin poissaolo on varmaa.

Kotijoukkueen pelaajista kannattaa seurata keskikenttäpelaaja Christian Erikseniä. Nuorukaisen peliäly voi tuottaa suuria vaikeuksia Cityn puolustuslinjalle. Cityn puolelta suuri kysymysmerkki liittyy Mancinin hyökkäyspään valintoihin. Saako tehokkaasti pelannut Edin Dzeko aloittaa?

Molemmat joukkueet yrittävät kuumeisesti saalistaa ensimmäistä voittoaan tämän vuoden Mestarien liigassa. Kummankin peli on ollut jossain määrin hapuilevaa, mutta paremman materiaalinsa turvin City ottaa vieraskentältä täydet kolme pistettä.

Arsenal – Schalke

Arsenal pääsee illan otteluun mukavista asetelmista. Kahden ottelun jälkeen Tykkimiehet johtaa lohkoaan puhtaalla pelillä. Schalkella on neljä pistettä, mutta kolmantena oleva Montpellier on jäänyt jo viiden pisteen päähän.

Kenraaliharjoitus ei sujunut Arsenalin osalta parhaalla mahdollisella tavalla. Luvattoman heikko esitys Norwichin vieraana päättyi 1-0 -tappioon. Schalken tilanne on siinä mielessä huomattavasti parempi. Joukkue haki viikonloppuna arvokkaan vierasvoiton derbyssä Borussia Dortmundia vastaan. Schalke on tällä hetkellä Bundesligassa kolmantena, joten kausi on alkanut melko mukavasti.

Arsenalin sairastupa jatkaa täyttymistään. Kahden maalivahdin lisäksi sivussa ovat Bacary Sagna, Theo Walcott, Laurent Koscielny, Abou Diaby ja uusimpana tapauksena Alex Oxlade-Chamberlain. Kieran Gibbs alkaa olla kunnossa, mutta pelaaminen Schalkea vastaan on epävarmaa. Samat sanat pätevät yli vuoden poissa olleeseen Jack Wilshereen. Wilshere pelasi maanantaina 90 minuuttia Arsenalin alle 21-vuotiaiden joukkueessa, joten Schalkea vastaan häntä todennäköisesti lepuutetaan.

Schalkelta on varmuudella sivussa Kyriakos Papadopoulos. Christoph Metzelderin ja Julian Draxlerin pelaaminen on kysymysmerkin takana.

Joukkueiden neljä ylintä pelaajaa muodostaa melko samanlaisen uhan. Molemmilta joukkueilta löytyy nopeita ja haastokykyisiä laitureita. Pelintekijöiden (Santi Cazorla vs. Lewis Holtby) syöttövalikoima on hyvä. Cazorla ja Holtby pystyvät lisäksi omiin ratkaisuihin. Kummaltakin joukkueelta löytyy myös hyvä boksipelaaja (Olivier Giroud vs. Klaas-Jan Huntelaar). Tasaisessa vastakkainasettelussa korostuu puolustuksen merkitys. Se, joka pystyy minimoimaan vastustajan vaaralliset hyökkäykset, voittaa. Valioliiga.com veikkaa tasapeliä.