Juventus isännöi Chelseaa Mestarien liigan E-lohkossa. Chelsean on todennäköisesti yllettävä vähintään tasapeliin, jotta paikka jatkopeleissä aukeaisi.

Lohkon tilanne on mielenkiintoinen, sillä neljän kierroksen jälkeen Shakhtar on kärjessä seitsemällä pisteellä. Saman verran pisteitä on myös Chelsealla. Juventus hengittää niskaan kuudella pisteellä. Yhden pisteen kerännyt Nordsjälland voidaan jättää spekulaatioiden ulkopuolelle.

Shakhtar luultavasti voittaa Nordsjällandin, jolloin Juventuksen ja Chelsean välinen kamppailu nousee tärkeään asemaan. jos Chelsea voittaa vieraissa Juven, Italian mestari on ulkona. Kotivoiton sattuessa Chelsea joutuu vaikeaan rakoon.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Stamford Bridgellä päättyi 2-2 -tasapeliin. Kummankaan joukkueen esitykset sarjapeleissä eivät ole vakuuttaneet viime aikoina. Chelsea kyntää neljän ottelun voitottomassa putkessa. Juventuskin on voittanut viimeisestä kolmesta ottelustaan vain yhden.

Vanhan rouvan pelaajista Mirko Vucinic on ollut loukkaantumisen takia sivussa Inter-ottelusta lähtien. Paolo De Cegile on toipumassa, mutta hän ei ole vielä täydessä pelikunnossa.

Chelsean puolelta varmoja sivustakatsojia ovat John Terry ja Frank Lampard. Ashley Colen pelaaminen loukkaantumisen jäljiltä on epävarmaa.

Ratkaisun avaimet löytyvät keskikentältä. Molemmat joukkueet pelaavat tietyllä tapaa viiden miehen keskikentällä, joten taistelu pallonhallinnasta tulee olemaan ankaraa. Chelsean on pystyttävä eliminoimaan Andrea Pirlon ja Arturo Vidalin pelinrakentelu, mikäli joukkue haluaa pisteitä saada. Toisaalta Juventuksen kolmen miehen puolustuslinjan on oltava tarkkana Chelsean laitapelaamisen kanssa. Laitureiden on autettava laitapuolustajia Andrea Barzaglia ja Giorgio Chielliniä Eden Hazardia ja Juan Mataa vastaan.

Äärimmäisen mielenkiintoinen ottelu päättyy mitä todennäköisimmin niukkaan kotivoittoon tai tasapeliin, jolloin jatkopaikat ratkaistaan lohkovaiheen viimeisellä kierroksella.

Galatasaray – Manchester United

Tästä ottelusta ei ole kovin paljon kerrottavaa. United johtaa lohkoa H neljän kierroksen jälkeen täysin ylivoimaisesti. Joukkueella on 12 pistettä. Galatasaray ja Cluj ovat keränneet neljä ja Braga kolme pistettä. Toisin sanoen United pyrkii välttämään loukkaantumisia, kun taas Galatasaray yrittää voittaa ottelun hinnalla millä hyvänsä.

Turkkilaisisäntä johtaa maansa pääsarjaa, vaikka se on kahden ottelun voitottomassa putkessa. United puolestaan menetti piikkipaikkansa Valioliigassa häviämällä Norwichille viime viikonloppuna. Old Traffordilla pelattu ensimmäinen kohtaaminen illan joukkueiden välillä päättyi Unitedin 1-0 -voittoon.

Galatasarayn ainoa varma poisjäänti on Tomas Ujfalusi, joka on ollut polvivamman vuoksi sivussa elokuusta lähtien. Oikeana pakkina pelaavan Sabri Sarioglun pelikunto on arvoitus.

Unitedin sairastuvalla on kolme pelaajaa, Nemanja Vidic, Nani ja Shinji Kagawa. Loukkaantuneiden lisäksi Englantiin jäivät Wayne Rooney, Jonny Evans ja David De Gea, jotka parantelevat pikkuvammoja, sekä Robin van Persie, Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Antonio Valencia ja Paul Scholes. Tänään on siis nuorille luvassa peliaikaa. Sir Alex Ferguson ilmoitti, että Phil Jones tulee aloittamaan ottelun. Startti olisi loukkaantuneena olleelle topparille kauden ensimmäinen.

Galatasaray ei ole missään nimessä huono joukkue. Unitedin voitto ensimmäisessä ottelussa ei tullut helpolla ja kun siihen lisätään pelipaikan vaihto Englannista Turkkiin, Unitedin kakkosmiehistö ja Galatasarayn epätoivo jatkopaikan suhteen, ei kotivoitto olisi edes yllätys. Toki nyt jos koskaan Unitedin penkinlämmittäjillä on näytönpaikka. Ei kannata hämmästellä jos Javier Hernández taikoo maalin tai kaksi.