mestaruusViimeksi 2005 FA Cupin voittanut, ja sen jälkeen ilman pyttyjä jäänyt Arsenal aikoo katkaista putkensa tämän vuoden FA Cupissa. Näin ainakin, jos on manageri Arsene Wengeriä uskominen.

Kahdeksan vuoden pituisen voitottoman jakson katkaisuun on Wengerin mukaan nyt hyvä mahdollisuus. Tänään pelattava kolmannen kierroksen ottelu Swanseaa vastaan on ranskalaisen mukaan käänteen tekevässä roolissa: ”Mielestäni tämä on tärkeä hetki tällä kaudella meille. Tämä tulee vahvistamaan luottamustamme itseemme. Tunnemme olevamme nyt kunnossa, mutta tämä hetki on tärkeä loppuun asti menemiselle”.

Wenger totesi Guardian-lehdelle myös, ettei ole pestissään vain katsellakseen muiden nostavan palkintoja: ”Se (pokaalittomuus) häiritsee minua, tietenkin se häiritsee minua, koska en ole täällä katsomassa muiden menestymistä. Muistuttaisin teitä, että olen voittanut FA Cupin neljä kertaa”.

Viimeisin pytty on todellakin vuodelta 2005, jolloin finaalissa kaatui Manchester United rangaistuslaukauksilla Millenium Stadiumille Cardiffissa. Tämän jälkeen seura on päässyt vuonna 2006 Mestarien liigan finaaliin ja kahdesti Liiga Cupin finaaliin.

Tykkimiesten managerin lääkkeet ovat yksinkertaiset kelkan kääntämiselle: ”Ainoa keinoa lopettaa häviäminen on voittaminen”. Tänään nähdään purevatko Wengerin lääkkeet Swanseaa vastaan 15.30 alkavassa ottelussa.