facupEilen pelatuissa FA Cupin neljännen kierroksen otteluissa nähtiin kaksi yllätystä ylites muiden. QPR hävisi Ykkösdivisioonan MK Donsille peräti 2-4. Ottelu oli jo 56 minuutin jälkeen 0-4, mutta Rangers onnistui maalaamaan kahdesti ottelun lopussa.

Vieläkin suurempi yllätystappio nähtiin Carrow Roadilla, kun Englannin liigatason (neljä ylintä sarjatasoa) ulkopuolella pelaava Luton voitti Norwichin vieraissa 0-1. Luton Town on 85 pykälää kanarialintuja alempana englantilaisessa jalkapallojärjestelmässä.

Blue Square Premieressä pelaava Luton on ensimmäinen Englannin liigajärjestelmän ulkopuolinen joukkue 24-vuoteen, joka pystyy vastaavaan tekoon. Viimeksi vuonna 1989 Coventry City koki Norwichin kohtalon, kun Sutton United pudotti sen.

”Hatters” pelasi vielä kuusi vuotta sitten Mestaruussarjassa, mutta sen jälkeen seuran suunta on ollut jyrkästi alaspäin. Tällä hetkellä sijoitus on kuudes Blue Square Premieressä, joka on vasta viidenneksi korkein sarjataso Englannissa.

Lutonin voittomaalin iski Scott Rendell kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua. Toinen ottelun sankareista oli maalivahti Mark Tyler, joka torjui kaiken mahdollisen Hattersin maalilla.

Tässä kaikki eiliset tulokset:
Stoke City – Manchester City 0-1
Norwich City – Luton Town 0-1
Macclesfield Town – Wigan Athletic 0-1
Derby County – Blackburn Rovers 0-3
Hull City – Barnsley 0-1
Middlesbrough – Aldershot Town 2-1
Brighton & Hove Albion – Arsenal 2-3
Reading – Sheffield United 4-0
Huddersfield Town – Leicester City 1-1
Queens Park Rangers – Milton Keynes Dons 2-4
Bolton Wanderers – Everton 1-2
Manchester United – Fulham 4-1