Mestarien liigan logoManchester United kohtaa tänään Real Madridin Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa. Ensimmäinen kohtaaminen Madridissa päättyi 1-1-tasapeliin.

Suurin huomio kiinnittyy vierasjoukkueen pelaajaan, vaikka ottelu pelataan Old Traffordilla. Maailmanennätyssiirrolla Madridiin siirtnyt Cristiano Ronaldo tekee paluun vanhalle kotistadionilleen. Paluu on varmasti tunteikas sekä yleisön että Ronaldon puolesta. Portugalilaisen on huhuttu lähtevän Real Madridista kauden jälkeen, ja hän on joidenkin lähteiden perusteella ilmoittanut halustaaan palata Manchesteriin. Nyt paluu tapahtuu Real Madridin väreissä. Voitontahtoinen lusitaani on monella tapaa ottelun merkittävin hahmo.

Ronaldo onnistui maalinteossa ensimmäisessä ottelussa, joten maaleitta jäänyt Robin van Persie iskee varmasti sisuuntuneena.

Kotijoukkue pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla. Ensimmäisessä kohtaamisessa hyvin pelannut Phil Jones ei ole kuntoutunut odotetusti ja on suurella todennäköisyydellä sivussa. Rio Ferdinand on kärsinyt flunssasta ja pelaaminen on epävarmaa. Paul Scholes on varmuudella sivussa.

Vaikka iso huomio kiinnittyy Ronaldoon, osan huomiosta saa varmasti myös Ryan Giggs. United-legenda voi saavuttaa tänään 1000. virallisen ottelunsa. Konkari huilasi viikonloppuna Norwichia vastaan, mikä saattaa enteillä paikkaa avauskokoonpanossa.

Toisaalta Shinji Kagawan hattutemppu viikonlopun kierroksella aiheuttaa Sir Alex Fergusonille positiivista päänvaivaa. Jää nähtäväksi, millaisen kokoonpanon vanha kettu valitsee.

Real Madridin valmentajalla Jose Mourinholla on myös edessään tilanne, joka vaatii pähkäilyä. Iker Casillasin loukkaannuttua nuori Raphaël Varane on ottanut kiitettävästi vastuuta. Hänen lisäkseen myös kapteenina toimiva Sergio Ramos ja kovaotteinen Pepe ovat ensisijaisesti keskuspuolustajia. Herroista vain kaksi mahtuu omalle pelipaikalleen. Nostaako Mourinho Pepen jälleen keskikentän pohjalle rikkomaan peliä, vai väistyykö Ramos oikean laitapuolustajan paikalle?

Ennen kaikkea ottelu ratkeaa kuitenkin siihen, kumpi kahdesta huippukuntoisesta joukkueesta haluaa enemmän voittaa. Onko Valioliigaa ylivoimaisesti johtava Manchester United onnistunut lataamaan akkujaan ja keskittymään illan otteluun? Ja onko Real Madrid saanut lisää virtaa kahdesta lyhyen ajan sisään voitetusta El Clásicosta?