Mestarien liigaReal Madrid otti eilen 2-1-voiton Manchester Unitedista värikkäiden kenttätapahtumien jälkeen ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon Mestarien liigassa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni melko tasaisissa merkeissä molempien joukkueiden puolustaessa tarkasti. Juhlaotteluaan pelannut Unitedin Ryan Giggs oli pirteällä pelipäällä. Myös Wayne Rooneyn penkittänyt Danny Welbeck osoitti olevansa luottamuksen arvoinen puolustamalla fiksusti Madridin keskikenttää vastaan ja olemalla alati vaarallinen hyökkäyssuuntaan. Maaleja ei kuitenkaan vielä ensimmäisellä puoliskolla nähty.

Real Madridin mahdollisuudet jatkoonpääsyyn ohentuivat heti toisen puoliajan alussa. Epäonninen Sergio Ramos ohjasi Nanin matalan keskityksen omaan maaliin, ja ottelu näytti etenevän vääjäämättä kohti manchesterilaisten voittoa.

Pelin luonne kuitenkin muuttui täysin ottelun vanhettua noin tunnin. Nani potkaisi Álvaro Arbeloaa kylkeen tavoitellessaan korkeaa palloa, minkä seurauksena tuomari Cüneyt Çakır ajoi lusitaanin kentältä. Madrid-luotsi José Mourinho osoitti tämän jälkeen jälleen taktista osaamistaan vaihtaen Luka Modrićin kentälle. Kroatialainen tasoitti pelin upealla laukauksella oltuaan kentällä vain seitsemän minuuttia.

Kamppailun piti olla ennen kaikkea Cristiano Ronaldon ja Robin van Persien kilpailu ratkaisijan roolista. Tällä kertaa Ronaldo oli se, joka iski viimeisen naulan vastustajansa arkkuun. Hieman odotettua vaisummin pelannut portugalilainen viimeisteli maalinsa takatolpalta hienosti pelatun kuvion päätteeksi ja osoitti kunnioitustaan entistä seuraansa kohtaan jättämällä tuulettamisen joukkuetovereilleen.

Ottelun tuloksesta ja varsinkin Nanin ulosajosta raivostunut Sir Alex Ferguson jätti lehdistötilaisuudessa kysymyksiin vastailun kokonaan
apulaisvalmentaja Mike Phelanille, joka totesi Fergusonin olevan liian ”huonossa mielentilassa” kertoakseen mielipiteitään tuomarista.

”Siitä kertoo paljon se, että minä istun tässä”, Phelan linjasi haastattelijoille.

United-toppari Rio Ferdinand niputti kotijoukkueen tunteet yhteen eleeseen taputtamalla ottelun jälkeen sarkastisesti tuomarille kymmenen sentin päässä tämän kasvoista.

Mourinho myönsi ottelun jälkeen, ettei Real välttämättä olisi ansainnut voittoa.

”Parempi joukkue hävisi”, Mourinho sanoi.

Hän oli voitosta huolimatta pettynyt joukkueensa esitykseen ja kehui lähinnä vain kentälle vaihtamiaan Modrićia ja Kakáa, sekä luotettavasti läpi ottelun torjunutta Diego Lópezia.

”Loimme Lukan ja Kakán avulla uusia ongelmia Unitedille, eivätkä he voineet sille mitään kymmenellä miehellä. Tänään ottelun paras pelaaja oli Diego López.” Mourinho kertoi.

Hän myös puolusteli Fergusonia, jonka valinta jättää Rooney vähälle peliajalle kyseenalaistettiin.

”Hän on paras, hän on luonut historiaa. Et sinä, enkä minä voi kyseenalaistaa hänen ratkaisujaan. Hänen joukkueensa oli todella hyvin organisoitu.”