manchester_united_logoTiistaina pelatun Manchester United – Real Madrid ottelun jälkeen alkoivat jättimäiset spekulaatiot siitä, onko Unitedin tähtihyökkääjä Wayne Rooney matkalla ulos seurasta tulevana kesänä. Manageri sir Alex Ferguson jätti englantilaisen istumaan penkille Mestarien liigan ottelussa. Tilanne tuli koko jalkapalloa seuraavalle kansalle suurena yllätyksenä. Mies pääsi kentälle vasta ottelun lopussa, jolloin Real johti 1-2.

Nyt kaikki brittilehdet spekuloivat kilpaa mikä on Rooneyn tilanne ja mahdollinen seura ensi kaudella. Daily Mirror, The Sun, Daily Star, Daily Mail, Daily Express, The Daily Telegraph, Guardian, The Independent, The Times… tässä osa asian otsikoihinsa ottaneista lehdistä. Vastaava spekulaatioryöppy nähtiin vuonna 2010, kun siirtoa muualle pidettiin 100% varmana. Tilanne kuitenkin raukesi, kun Rooney allekirjoitti uuden pitkän sopimuksen seuran kanssa.

27-vuotias Rooney tai Manchester United eivät ole asiaan virallista kantaa ottaneet, joka viittaa jälleen vain lehdistön luomaan hysteriaan asian ympäriltä. Lehdissä arvailtavat siirtohinnat vaihtelevat 20 ja 40 miljoonan punnan välillä.

Vanhat United-pelaajat ovat antaneet kilpaa lausuntojaan lehdistölle aiheen tiimoilta. Gary Neville ei pidä Rooneyn penkittämistä isona asiana. Hän itse sanoo tulleensa useasti penkitetyksi isoissa peleissä, jos oli esimerkiksi erehtynyt kiroilemaan Fergusonille harjoituksissa. Ex-United kapteeni pitää todennäköisimpänä syynä penkitykselle kentän ulkopuolisia asioita, eikä hänen mukaansa tilanteesta kannata vetää sen suurempia johtopäätöksiä.

Michael Owen puolestaan aloitti jo spekuloimalla onko Rooneylle edes sopivaa toista seuraa olemassa: ”Jos Wayne Rooney siirtyy, mihin hän menisi? Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester City, Chelsea ja PSG ovat ainoat seurat, jotka mielestäni voisivat edes ostaa hänet. PSG näistä ehkä se todennäköisin”.

Owen pitää Rooneyn penkittämistä erittäin huolestuttavana: ”Hänelle tämä on kuin potku naamaan. Hän joko jatkaa nöyrää harjoitteluaan ja tietä takaisin avaukseen, tai sitten hän ottaa asian niin henkilökohtaisesti, että matka Old Traffordilla on ohi”.

Rooneyn vaimo Coleen Rooney twiittasi, ettei voi uskoa miehensä penkittämistä. Hän kuitenkin poisti twiittauksensa pian julkaisun jälkeen, mutta moni ehti jo levittää viestiä verkossa.

Niin tai näin, moni seura on varmasti tällä hetkellä hälytystilassa tilanteen takia. Manchester City ei kuitenkaan tunnusta olevansa yksi näistä, sillä he eivät tiedottajansa mukaan ole kiinnostuneita Rooneysta.

Cityn huhuttiin olleen lähellä Rooneyn ostamista 2010 aikana, mutta siirto kariutui kärkimiehen uuteen sopimukseen Unitedin kanssa. Nyt Guardianin mukaan noin 300 000 punnan viikkopalkka olisi kuitenkin liikaa Citylle. He joutuisivat Uefan fair play -säännön takia myymään monta kovapalkkaista pelaajaa ensin alta pois, eikä tämä ole seuran mukaan mahdollista.