Sunnuntaina pelattiin kaksi Valioliiga-ottelua. Sunderland kohtasi paikallisvastustaja Newcastlen Tynesiden derbyssä. Sarjaa johtava Manchester United puolestaan vieraili Stoke Cityn luona.

Newcastle – Sunderland

Valmentajanvaihdoksen myötä piristynyt Sunderland yllätti Newcastlen Tynesiden derbyssä. Kyseessä oli Paolo Di Canion ensimmäinen voitto uuden seuransa peräsimessä. Sunderland ei ollut voittanut Newcastlea kolmeentoista vuoteen.

Sunderland otti pelin haltuunsa jo alkuminuuteilta. Ensimmäinen maali nähtiin 27. minuutilla, Stephane Sessegnonin laittaessa pallon verkkoihin. Tauolle mentiin Sunderlandin 0-1-johdossa.

Toisella puoliajalla Sunderland lisäsi johtoaan. Ensin Adam Johnson ohitti Harakka-vahti Rob Elliotin, kun ottelua oli vartti pelaamatta. Kahdeksan minuuttia myöhemmin David Vaughan laukoi loppunumeroiksi 0-3.

Sunderlandin voiton myötä tilanne putoamistaistelussa säilyy tasaisena. Tasapisteissä Stoken ja Aston Villan kanssa oleva Sunderland on vain kolmen pisteen päässä putoamisviivasta. Newcastlella matkaa viimeisestä sarjapaikasta taistelevaan Wiganiin on viisi pistettä.

Stoke City – Manchester United

Manchester United palasi voittojen tielle. United kaatoi vieraissa putoamista vastaan taistelevan Stoke Cityn. Voitto lisäsi Manchesterin punaisten sarjajohtoa jo viiteentoista pisteeseen.

Punaiset paholaiset näyttivät heti ensiminuuteilta, miksi joukkue on sarjakärjessä. Neljän minuutin pelin jälkeen Michael Carrick siirsi vieraat johtoon komealla viimeistelyllä. Stoke ei saanut peliään avattua, joten tauolle mentiin Unitedin 0-1-johdossa.

Toisella puoliajalla jatkettiin samoissa merkeissä manchesterilaisten hallitessa ottelua. 66. minuutin kohdalla United sai rangaistuspotkun, kun Potters-puolustaja Andy Wilkinson kaatoi Robin van Persien rangaistusalueella. Van Persie päätti kuivan kautensa sijoittamalla pallon oikeaan suuntaan heittäytyneen Asmir Begovicin ohitse. Hollantilaisen edellisestä maalista oli kulunut aikaa yli kaksi kuukautta.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten United otti tärkeän vierasvoiton ja vankisti entisestään asemaansa sarjakärjessä. Stokelle tappio toi lisää paineita. Potters on vain kolmen pisteen päässä putoamisviivasta. Valioliigaa on jäljellä viisi kierrosta.

FA Cup: Chelsea – Manchester City

Toisena liigassa majaileva Manchester City ei pelannut kierroksella, sillä joukkue kohtasi Chelsean FA Cupin välierissä. Taivaansiniset eteni finaaliin lukemin 1-2. Samir Nasri aloitti maalinteon reilun puolen tunnin kohdalla. Ensimmäiseen maaliin esityön tarjoillut Sergio Agüero lisäsi Cityn johdon kahteen maaliin toisen puoliajan ensiminuuteilla. Lopulta Demba Ban kavennus jäi kosmeettiseksi.

City kohtaa FA Cupin finaalissa Wiganin, joka voitti omassa välierässään Millwallin lauantaina. Loppuottelu pelataan Wembleyllä 11. toukokuuta.