Wigan selvitti ensimmäisenä tiensä vuoden 2013 FA Cupin finaaliin. Latics kaatoi Millwallin lauantaina pelatussa välierässä maalein 0-2. Kannattajat jättivät ottelusta Ikävän sivumaun tappelemalla parinkymmenen minuutin ajan. Millwallin faneille rähinöintiuutiset ovat valitettavan yleisiä.

Itse ottelussa Shaun Maloney teki voittomaalin Arouna Konéen esityöstä 25. minuutilla. Callum McManaman viimeisteli loppulukemat 0-2:een vartin verran ennen loppua.

FA Cupin finaalissa Wigan saa vastaansa voittajan parista Chelsea – Manchester City. Jättiläisten paremmuus ratkaistaan tänään sunnuntaina.

Vain Chelsea jatkaa Eurooppa-liigassa

Englantilaisseuroja nähtiin tositoimissa myös aiemmin viikolla Eurooppa-liigan puolivälierissä.

Chelsea jatkaa ainoana Valioliiga-joukkueena välieriin. Rubin Kazan voitti lontoolaiset toisessa osaottelussa 3-2, mutta Chelsea eteni jatkoon yhteismaalein 5-4. Fernando Torres vei siniset johtoon jo viidennellä minuutilla. Ivan Marcanon tasoituksen jälkeen Victor Moses nosti Chelsean jälleen johtoon. Gökdeniz Karadenis ja Bibras Natcho onnistuivat vielä Rubinilta, mutta lähemmäs jatkopaikkaa venäläisjoukkue ei päässyt.

Kenties kiihkein kamppailu nähtiin sveitsiläisen FC Baselin ja Tottenhamin välillä. Ratkaisu nähtiin vasta rangaistuspotkukilpailussa, jossa Basel oli parempi. Varsinaisella peliajalla Clint Dempsey iski Spursille kaksi maalia. Mohamed Salah ja Aleksandar Dragovic vastasivat isäntien maaleista.

Puolivälierävaiheessa putosi myös Newcastle, joka taipui Benficalle yhteismaalein 2-4. Jälkimmäisessä osaottelussa Papiss Cissé iski Harakat johtoon, mutta Eduardo Salvion maali lisäajalla varmisti viimeistään englantilaisten karsiutumisen.

Perjantaina arvottiin Eurooppa-liigan välieräparit. Chelsea kohtaa Tottenhamin pudottaneen Baselin. Toisessa välierässä kohtaavat Benfica ja Fenerbahce, joka voitti edellisellä kierroksella Lazion. Välierien ensimmäiset osat pelataan 25.4. ja toiset 2.5.