Van Persie maalasi Arsenalia vastaan – Chelsea vahvisti asemiaan

Robin van Persie -kaulahuivi

Pieni osa kannattajista taputti ja suuri osa mylvi raivosta, kun Robin van Persie asteli Emiratesin nurmelle. Vuosi sitten hollantilainen oli koko stadionin suosikki. Seurasiirto Manchester Unitediin tuppaa kääntämään katsojat suosittuakin pelaajaa vastaan.

Tarinaan luonnollisesti kuului, että van Persie iski Unitedin tasoituksen 1-1-tasapeliin päättyneessä ottelussa. Kauden 25:nnen maalinsa tällä kaudella tehneen hyökkääjän kunnioitus vanhaa seuraansa kohtaan oli sen verran korkealla, että tuuletukset nähtiin vain muilta United-pelaajilta.

Maalinteon aloitti isäntien Theo Walcott jo toisella peliminuutilla. Tomas Rosickyn syöttö vapautti hyökkääjän maalintekoon tilanteessa, joka haiskahti paitsiolta.

Unitedille ottelulla ei ollut pisteiden kanssa merkitystä, sillä mestaruus oli varmistunut jo aiemmin. Arsenal sen sijaan taistelee loppuun asti tiukasti Mestarien liiga -paikoista.

”Piste tällaisesta ottelusta on tärkeä loppukautta ajatellen”, Walcott sanoi ottelun  jälkeen.

Chelsea vahvoilla eurotaistelussa

Lontoossa pelattiin tänään toinenkin ottelu, jossa Chelsea isännöi Swanseaa. Tehokas pariminuuttinen riitti kotijoukkueen 2-0-voittoon.

Kokenut Frank Lampard aloitti ottelun vaihdosta, mutta ratkaisi silti voiton kotijoukkueelle. 44. minuutilla Lampard syötti Oscarin maalin ja ensimmäisen puoliskon lisäajalla hän viimeisteli Chelsean toisen osuman rangaistuspotkusta.

Ottelua ennen brittilehdistössä spekuloitiin lähinnä tuomari Mark Clattenburgin paluuta rikospaikalle. Viimeksi Clattenburg tuomitsi Stamford Bridgellä ottelun, jonka jälkeen häntä syytettiin John Obi Mikelin ja Ramiresin haukkumisesta rasistiseen sävyyn.

Chelsealle kolme pistettä oli arvokas lisä taistelussa Mestarien liiga -paikoista. Manchesterin joukkueet ovat karkumatkalla, mutta kahdesta jäljellä olevasta paikasta tullaan käymään hurja taistelu kolmen lontoolaisjoukkueen kesken.

Chelsealla on 65 pistettä, Arsenalilla 64 ja Tottenhamilla 62. Arsenalilla on kolme ottelua jäljellä, Chelsealla ja Tottenhamilla neljä. Lisäksi Chelsea ja Tottenham pelaavat vielä keskenään.