Hull takaisin Valioliigaan

Cardiff saa Hull Citystä seuraa ensi Valioliiga-kaudella. Hullin suora nousu varmistui lauantaina Mestaruussarjan viimeisellä kierroksella. Hull pelasi viimeksi Englannin korkeimmalla sarjatasolla kaudella 2009-10.

Tiikerit sai jännittää nousunsa puolesta toden teolla, sillä joukkue jäi viimeisessä ottelussaan Cardiffin kanssa 2-2-tasapeliin. Hullin sankariksi nousi lopulta Leeds United, joka voitti suoraa nousupaikkaa niin ikään tavoitelleen Watfordin maalein 2-1.

Lauantain ottelun jälkeen Hullin pelaajien ilmeet olivat epäuskoisia. Joukkue oli onnistunut nousemaan toisella puoliajalla tappioasemasta johtoon, mutta Cardiff nousi vielä tasoihin. Tasoitusmaali syntyi viidennellä lisäaikaminuutilla. Ennen Cardiffin maalia Hullin kannattajat olivat jo ehtineet juosta kentälle juhlimaan nousua.

”Olen ollut mukana jalkapallomaailmassa hyvin pitkään, mutten ole koskaan nähnyt mitään tällaista”, Hull-manageri Steve Bruce kommentoi The Guardianille.

Ottelun jälkeen Hull joutui odottamaan vartin verran tulosta Watfordin ja Leedsin välisestä ottelusta.

”Ihmiset kävelivät edes takaisin käytävillä. Jotkut piiloutuivat vessaan. Mutta lopulta me saimme, mitä halusimme”, Bruce sanoi.

Cardiffin ja Hullin lisäksi Valioliigaan nousee kolmas joukkue, joka ratkeaa pudotuspelien jälkeen. Kaksiosaisissa välierissä Watford kohtaa kuudenneksi sijoittuneen Leicesterin ja Brighton (neljäs) Crystal Palacen (viides).