BBC: Rooney haluaa lähteä Manchester Unitedista

Wayne Rooney Manchesterin Derbyssä

Ensin Sir Alex Ferguson, nyt Wayne Rooney. BBC:n mukaan Manchester Unitedin tähtihyökkääjä kertoi kaksi viikkoa sitten Fergusonille halustaan siirtyä toiseen seuraan.

27-vuotias Rooney ei ole lähtemässä Unitedista ensimmäistä kertaa. Vuoden 2010 lokakuussa sopimusneuvottelut olivat pahassa takalukossa, johon seura ja pelaaja lopulta löysivät ratkaisun.

Tällä kertaa Rooneyn lähtöhalujen syytä voi vain arvailla. Ferguson penkitti hyökkääjän Mestarien liigan pudotuspeliottelussa Real Madridia vastaan. Kesällä joukkueeseen hankitusta Robin van Persiestä on puolestaan tullut Unitedin hyökkäyspään johtotähti.

Toisaalta Rooney on pelannut Unitedissa jo yhdeksän vuotta, joten hän saattaa yksinkertaisesti kaivata uusia haasteita.

Rooneylla ja Moyesilla yhteinen historia

Rooney siirtyi Unitediin Evertonista vuonna 2004. Jo tuolloin Evertonia luotsasi David Moyes, joka BBC:n tietojen mukaan on Unitedin uusi manageri.

Moyesilla ja Rooneylla on ollut erimielisyyksiä aiemmin, mutta niin on toisaalta ollut Rooneylla ja Fergusonillakin, joten sekään ei suoraan selitä Rooneyn lähtöhaluja.

Syy Rooneyn siirtovaatimukseen on toistaiseksi epäselvä. Sekään ei ole varmaa, lähteekö Englannin maajoukkuehyökkääjä todella uusiin maisemiin. BBC:n mukaan kirjallista siirtopyyntöä ei ole jätetty, mutta Rooney on puhunut asiasta suullisesti.

Varmaa on, ettei Rooney ainakaan halvalla lähde. Unitedin puolelta kun ainoa kommentti uutista koskevaan kysymykseen oli: ”Rooney ei ole myytävänä.”