Lauantaina FA Cupin voittoa Manchester Citystä juhlinutta Wigania odottaa paluu maanpinnalle. The Latics on edelleen putoamisviivan alapuolella ja eroa Sunderlandiin on neljä pistettä. Putoaminen varmistuu lopullisesti, mikäli joukkue tänään häviää.

Cup-voitosta huolimatta Laticsien viimeiset ottelut ovat sujuneet kehnosti. Viimeisistä pelaamistaan valioliigaotteluista Wigan on voittanut ainoastaan West Bromwichin. Ongelmat ovat löytyneet puolustuspelistä, sillä joukkue on onnistunut päästämään lähes jokaisessa ottelussaan kaksi tai peräti kolme maalia.

Wigan sairaslista näyttää varsin heikoita useiden avauskokoonpanon pelaajien ollessa sivussa. Puolustuspäästä Ivan Ramis, Maynor Figureoa sekä Ronnie Stam ovat kaikki poissa koko loppukauden. Keskikentältä sivussa on chileläislaituri Jean Beausejour.

Laticsien ratkaisupelaajina voitaisiin pitää Callum Mcmanamania sekä Shaun Maloneytä. Mcmanaman pelasi hyvin FA Cupin finaalissa antaen useita hyviä syöttöjä. Maloney jakelee hyviä syöttöjä, eikä pelkää laukoa heikostakaan paikasta. Myöskään joukkueen sisäistä maalipörssiä 11 maalillaan johtavaa Arouna Konea ei voida sulkea pois ratkaisijoista.

Arsenalilla riittää panosta ottelussa. Joukkue on kahden pisteen päässä viimeistä Mestarien liigapaikkaa hallussa pitävää Tottenhamia. Voitolla Gunners tarraisi hetkeksi kiinni nelossijaan jättäen ratkaisun viimeiselle kierrokselle.

Edelliset ottelut ovat sujuneet Tykkimiehiltä hyvin, sillä viimeisestä viidestä pelistään lontoolaisjoukkue ei ole hävinnyt yhtäkään. Voittoja otteluista on kertynyt kolme. Gunnersien maalimäärät ovat olleet vähäisiä, sillä joukkue on onnistunut tekemään keskimäärin yhden maalin ottelua kohden. Yksi maali per peli on vaatimaton maalimäärä Arsenalin tasoiselle joukkueelle.

Gunners lähtee otteluun ilman yhtäkään loukkaantumista, kun Lukacz Fabianski sekä Kieran Gibbs palaavat kokoonpanoon. Ranskalaishyökkääjä Olivier Giroud on yhä pelikiellossa.

Tykkimiesten avainpelaaja on Santi Cazorla. ”Espanjalaisvelhon” syötöt ovat olleet tällä kaudella tarkkoja, sillä 11 niistä on johtanut maaliin. Lisäksi Cazorla on iskenyt 14 maalia, joista 12 on syntynyt Valioliigassa. Espanjalaisen vahvuudet ovat hyökkäysten rakentelussa sekä pelinlukutaidoissa.

FA Cupin voitto osoitti, ettei Wigan vapise suurseurojen edessä. Laticsilla onkin oiva mahdollisuus yllättää Tykkimiehet heidän kotikentällään. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi 0-1 Arsenalin eduksi.

Ratkaisu löytyy puolustuspelistä. Wiganin on pidettävä puolustuksensa huomattavasti paremmin kuin aikasemmissa otteluissa, mikäli joukkue haluaa pysäyttää Tykkimiesten hyökkäyksen.

Jos Arsenal saa hyökkäyspelinsä kulkemaan, saattaa Laticsilla olla edessä murskatappio. Wiganin mahdollisuudet ovat puolustuspelin pitävyydessä sekä vastahyökkäyksillä. Onnistunut vastahyökkäys saattaa tuoda joukkueelle vierasvoiton. Muussa tapauksessa voittoa juhlitaan Tykkimiesten leirissä.

Kierroksen muut ottelut

Reading-Manchester City