Arsenal-Wigan

Arsenal ei jättänyt mitään sattuman varaan. Gunners nappasi pisteet Wiganilta 4-1 loppulukemin ja tarrasi kiinni Mestarien Liigapaikkaan. The Laticsille tappio tiesi putoamista Mestaruussarjaan. Ottelun hahmo oli jokaisessa maalissa ”kapellimestarina” toiminut Santi Cazorla.

Arsenal aloitti ottelun väkevästi. Ensimmäinen maali syntyi 11 minuutin kohdalla, kun Cazorla vapautti Lukas Podolskin maalintekoon. Puoliajan lähennellessä loppuaan Wigan tasoitti ottelun Shaun Maloneyn laukoessa pallon verkkoon. Tauolle mentiin 1-1 tasatilanteessa.

Toisella puoliajalla Gunners lisäsi tuulta purjeisiin. 63 minuutilla Theo Walcott siirsi kotijoukkueen uudelleen johtoon. Muutama minuuttia myöhemmin Podolski lisäsi Tykkimiesten johtoa illan toisella osumallaan. Aaron Ramsey iski vielä loppulukemiksi 4-1, kun varsinaista peliaikaa oli 20 minuuttia jäljellä.

Arsenal voitti ottelun 4-1 ohittaen sarjataulukossa Tottenhamin. Wiganista tuli viimeinen Valioliigasta tällä kaudella putoava joukkue.

Gunners-manageri Arsene Wenger oli tyytyväinen omiensa voittoon, mutta myös surullinen Wiganin putoamisesta. ” Sitä haluaisi onnitella Wigania. On sääli, että he tuollaisella jalkapallolla putoavat sarjasta. Wigan on hyvä jalkapallojoukkue älykkäillä pelaajilla varustettuna. Sitä on vaikea ymmärtää, mutta se on pelin karu totuus,” ranskalaismanageri kertoi Sky Sportsin haastattelussa.

Manchester City otti ensimmäisessä ottelussaa ilman Roberto Mancinia 0-2 rutiinivoiton sarjajumbo-Readingistä. Mancini erotettiin maanantai-iltana tehtävästään, koska italialaismanageri ei onnistunut saavuttamaan seuralle ennen kauden alkua asetettuja tavoitteita.

Ottelun alkaessa Cityn pelissä ei näkynyt merkkiäkään siitä hämmennyksestä, mitä managerin lähtö aiheutti. Manchesterilaisjoukkue hallitsi pelitapahtumia, mutta maalia saatiin odottaa ensimmäisen puoliajan loppuun. 40 minuutin kohdalla Sergio Aguero iski pallon verkkoon ja vei vieraat 0-1 johtoon. Tauolle mentiin Cityn johdossa.

Toisella puoliajalla manchesterilaiset saivat lukuisia maalipaikkoja. Vierasjoukkueella oli kuitenkin vaikeuksia saada palloa maaliin. Ratkaisu syntyi lopulta varsinaisen peliajan viimeisillä hetkillä. 88 minuutin kohdalla Edin Dzeko viimeisteli David Silvan syötöstä loppulukemiksi 0-2.

Cityn peräsimeen yllättäen joutunut Brian Kidd oli tyytyväinen omiensa esitykseen. ”Rehellisesti sanottuna kolme pistettä oli nyt tärkeintä. Tässä vaiheesssa kautta tärkeintä ei ole kyse peliesityksistä vaan tuloksista ja meidän oli varmistettava toinen sijamme liigassa. Olin tyytyväinen miten pelaajat ottivat huomioon kannattajansa ja tekivät sen mielellään,” Kidd kommentoi The Guardianin haastattelussa.