Amsterdamin illassa juhlittiin eilen Chelsean Eurooppa-liigan voittoa. Ottelun dramaattisista loppuratkaisua saatiin odottaa viimeisille minuuteille.

Benfica aloitti ottelun vahvasti. Portugalilaisseura hallitsi ensimmäisellä puoliajalla pelitapahtumia luoden useita maalipaikkoja. Samaan aikaan Chelsea puolusti kymmenen miehen voimin. Benfican syöttökuviot eivät tuottaneet suurempia maalipaikkoja, joten tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisellla puoliajalla myös Blues sai vauhtia peliinsä. 59 minuutilla Benfican puolustus nukahti täysin. Fernando Torres ohitti sekä Ezequel Garayn että Luisaon päästen kaksinkamppailuun Artur Moraesin kanssa. Tämän jälkeen ”El Nino ” vielä harhautti Benfica-vahdin ja siirsi Chelsean 1-0 johtoon.

Yhdeksän minuutttia myöhemmin Eduardo Salvion pääpallo osui Chelsea-pakki Cesar Azpilicuetaa käteen. Tilanteesta tuomittiin Benficalle rangaistuspotku, jota astui ampumaan Oscar Cardozo. Paraguaylainen tasoitti ottelun tarkalla sijoituksella vasempaan kulmaan.

Maalin jälkeen molemmat joukkueet alkoivat saamaan tasaisesti maalipaikkoja. Ottelun dramaattinen loppuratkaisu nähtiin ottelun viimeisillä hetkillä. Branislav Ivanovic puski korkean pääpallon, joka putosi Benfica-vahti Moraesin taakse. Serbipuolustaja oli juuri puskenut Chelsean Eurooppa-liigan mestariksi. Chelsea hallitsee nyt puolentoista viikon ajan sekä Mestarien liigaa että Eurooppa-liigaa.

Benfica-manageri Jorge Jesuksen mielestä tappio oli epäoikeutettu. ” Pelaajani eivät ansainneet hävitä ja henkisesti tuntuu, että heidät ammuttiin alas. Suurimman osan 93 minuutista olimme parempia kuin Chelsea. Pienet yksityiskohdat olisivat tuoneet meille voiton. Emme kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään niitä,” Jesus kertoi Sky Sportsin haastattelussa.