Bayer Leverkusenia valmentava Sami Hyypiä ei kiertele ja kaartele.

”Parissa spesiaalipaikassa olisi kiva valmentaa. Toinen on Liverpool ja toinen Suomen A-maajoukkue”, Hyypiä sanoi eilisessä Ylen haastattelussa.

Hyypiä aloitti valmennusuransa välittömästi peliuran päättymisen jälkeen vuonna 2011. Huhtikuun alussa 2012 hänet nimitettiin yhdessä Sascha Lewandowskin kanssa Bayer Leverkusenin vastuuvalmentajiksi.

Viime kaudella, eli ensimmäisellä kokonaisella valmennuskaudellaan, Hyypiän suojatit kipusivat Saksan Bundesligassa kolmansiksi. Edelle kiilasivat vain Bayern München ja Borussia Dortmund, jotka mittelivät Euroopan mestaruudesta Mestarien liigan finaalissa.

Liverpoolissa Hyypiän valmennusuran kehittymistä seurataan suurennuslasin kanssa. Toppari nousi peliurallaan pikkuhiljaa kulttiasemaan Anfield Roadilla, joka ei koskaan unohda suomalaista. 464 ottelua Liverpoolin paidassa pelanneesta Hyypiästä tehtiin aikanaan hetkeksi myös seuran ensimmäinen Britannian ulkopuolella syntynyt kapteeni.

Tilanne alkaa näyttää samalta, kuin Pool-ikoni Kenny Dalglishin kohdalla. Molemmat haluavat toisensa. Kannattaisi vain muistaa, että onnistuneeseen manageri-seura-suhteeseen tarvitaan muutakin kuin yhteisiä muistoja.

Lähde: Yle.