Tottenham Hotspur on lähellä tuoda Valencia hyökkääjä Roberto Soldadon White Hart Lanelle. Valencian presidentti Amadeo Salvo myönsi, että lontoolaisseura on lähellä vastata seuran hintapyyntöön.

Spurs tarjoaisi Espanjan maajoukkuehyökkääjästä 30 miljoonaa euroa, mikä on lähellä Soldadon ulosostohintaa.

Tottenhamin urheilujohtaja Franco Baldini matkusti Valenciaan maanantaina ja tapasi Soldadon agentin Alberto Toldrán. Hän tapasi sen jälkeen Salvon ja Tottenham päätyi nostamaan aikaisempaa 24 miljoonan euron tarjousta.

28-vuotias Soldado on sanonut haluavansa pelata Valioliigassa.

Valencian manageri Miroslav Djukic sanoi maanantaina, että uskoo hyökkääjän pysyvän Espanjassa.

”En usko, että kukaan maksaa ulosostohintaa . Koskaan ei kuitenkaan voi olla varma,” manageri sanoi.

”Sanoimme heti alussa, että Soldado ei ole myytävänä ellei joku maksa riittävää hintaa ja pelaaja itse haluaa lähteä,” Djukic jatkoi.

Baldinin vierailu Espanjassa tuo asiat erilaiseen valoon. Spurs ei mielellään maksaisi 30 miljoonaa ja seuran puheenjohtaja Daniel Levy on kova neuvottelija. Valencian talousongelmat ovat sillä tasolla, että heidän on melkein pakko myydä, kun Tottenham löytää sopivan summan.

Jos Tottenham maksaa ulosostohinnan. Valenciassa voidaan sanoa, että he eivät voineet estää siirtoa. Vaikka Spurs ei vastaisi pyydettyyn hintaan niin espanjalaisseurassa uskotaan, että siirto on jo väistämätön.

Espanjassa huhutaan, että myös Liverpool olisi kiinnostunut maajoukkuehyökkääjästä mutta vain Tottenham on tehnyt tarjouksen. Valencian johto tapaa tiistaina, jossa he saattavat hyväksyä siirron, jos ehdot osuvat kohdalleen.

”Tavoitteemme on saada myytyä pelaaja parhaalla mahdollisella hinnalla ja Soldadon kohdalla se on tuo 30 miljoonaa,” Salvo sanoi.

”Ei ole kovinkaan isoista asioista kyse. Pelaajan täytyy haluta lähteä ja pyydetyt ehdot täytyy toteutua,” Salvo jatkaa.

Soldado aloitti pelaajauransa Real Madridissa mutta ei koskaan lyönyt itseään läpi pääkaupungissa. Hän on tehnyt Valenciassa 82 maalia 141 pelissä. Kolmena viime kautena Soldado on aina tehnyt vähintään 17 maalia.

Maajoukkueessa vahva hyökkääjä on tehnyt kuusi maalia 11 ottelussa. Hän antoi hyviä näyttöjä Confederations cupissa mutta pelipaikka maailman mestaruus kisoihin ei ole vielä varma.

Soldado olisi Tottenhamin kesän toinen suurhankinta Paulinhon jälkeen. Seuralle on tärkeää, että se saisi pidettyä myös Gareth Balen.

”Valmentaja sanoi, että hän jää seuraa. Se on hieno uutinen,” kommentoi toppari Michael Dawson.

Lähde Guardian