Arsenalin ja Englannin maajoukkueen keskikenttäpelaaja Jack Wilshere leireilee paraikaa seuransa kanssa kaukoidässä. Arsenal viettää kymmenen päivän mittaisen kauteen valmistavan harjoituskiertueen kaakkois-Aasiassa, pelaten näytösottelut Japanissa, Indonesiassa ja Vietnamissa.

Vielä viime kauden lopun nilkkavammastaan toipuva Wilshere näkee, että saasteisessa ilmastossa pelaaminen on joukkueelle etu tulevaa kautta ajatellen.

”Ajoittain tuntuu, että täällä ei saa happea. Näissä olosuhteissa harjoitteleminen auttaa meitä positiivisesti, kun palaamme takaisin Englantiin.”

21-vuotias keskikenttäpelaaja pelasi Vietnamissa viime keskiviikkona maan maajoukkuetta vastaan pelatussa ottelussa 24 minuuttia. Maanantaina Japanissa vastassa oli manageri Arsene Wengerin vanha seura Nagoya Grampus. Tuossa ottelussa Wilshere tilitti itselleen 45-minuuttisen.

”Pelasin 45 minuuttia ja se tuntui hyvältä. Toivon, että saan pelata seuraavassa pelissä jo tunnin ja Emirates Cupissa jo kokonaisen ottelun.”

”Olen tehnyt paljon voimaharjoitteita, kun en ole voinut juosta. Lihaskunnon osalta olen muun joukkueen kanssa samalla tasolla, mutta pelikunnon saaminen ottaa vielä aikansa. Olen kuitenkin hyvää vauhtia matkalla täyteen pelikuntoon.”

Arsenal kohtaa Aasian kiertueensa päätösottelussa perjantaina japanilaisen Urawa Redsin. Ensi viikon viikonloppuna Tykkimiehet isännöivät Lontoossa Emirates Cupia, jossa se kohtaa italiailaisseura Napolin sekä turkkilaisen Galatasarayn.

Lähde. www.arsenal.com