Maanantain ainoassa Valioliiga ottelussa Liverpool kärsi kauden ensimmäisen pistemenetyksensä, kun joukkue jäi 2-2 tasapeliin Swansean vieraana. Samalla mureni myös Pool-vahti Simon Mignoletin kolme ottelua kestänyt nollaputki. Tasatuloksesta huolimatta Liverpool pysyy sarjakärjessä pisteen erolla Arsenaliin ja Tottenhamiin.

Swansea aloitti ottelun räjähtävällä tavalla ja kotijoukkueen ensimmäinen maali syntyi jo toisella minuutilla. Viime kaudella Liverpoolissa pelannut Shelvey pujotteli entisen seuransa puolustajista läpi sijoittaen pallon ohi Mignoletin. Hetkeä myöhemmin Shelvey antoi kohtalokkaan harhasyötön Daniel Sturridgelle, joka toi Liverpoolin tasoihin kauden neljännellä osumallaan.

24. minuutilla laidalta noussut Victor Moses keskitti pallon Sturridgen päähän, mutta Michel Vorm torjui englantilaisen puskuyrityksen. 36 minuutin kohdalla Shelvey tarjoili jälleen harhasyötön, jonka tällä kertaa nappasi Moses. Nigerialaislaituri rynnisti maalille ja ampui tarkan vedon vasempaan alanurkkaan. Liverpool oli siirtynyt 2-1 johtoon. Tauolle mentiin Redsien komennossa.

Toinen puoliaika alkoi Liverpoolin kannalta ikävälla tavalla, kun Philippe Coutinho joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi. Iago Aspas saapui vaihdosta brasilialaisen paikalle. 64. minuutilla Shelvey syötti pallon Michulle, joka toi Swansean tasoihin komealla osumalla.

Ottelun loppuhetkillä Swansea sai vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Jonathan De Guzmanin laukaus kuitenkin pysähtyi Mignoletin torjuntaan. Ottelu päättyi 2-2 tasatulokseen.

Ottelun Hahmo

Jonjo Shelvey

Englantilainen oli kiistatta kentän näkyvin hahmo. Shelvey aloitti ottelun iskemällä kauden ensimmäisen maalinsa. Keskikenttäpelaaja oli mukana myös vastustajan maaleissa, sillä britti syötti molemmat Liverpoolin maalit. Toisella puoliajalla Shelvey paikkasi virheensä syöttämällä Swansean tasoituksen.