Chelsea aloittaa Mestarien liigan taipaleensa FC Baselia vastaan Stamford Bridgella. Eurooppa liigan välierissä lontoolaiset olivat sveitsiläisiä vahvempia kummassakin ottelussa. The Blues on selvä ennakkosuosikki nytkin.

Loukkaantumiset

Chelsea

John Obi Mikel
Tomás Kalas

FC Basel

Mohamed Elheny
Serey Die

Edelliset ottelut

Chelsea

Everton – Chelsea 1-0 (Valioliiga)
Chelsea – Bayern München 2-3 rp. (Uefa Super Cup)
Manchester United – Chelsea 0-0 (Valioliiga)

FC Basel

Munsingen – FC Basel 0-1 (Sveitsin Cup)
FC Basel – Young Boys 2-1 (Sveitsin liiga)
FC Basel – Ludogorets 2-0 (Mestarien liiga -karsinta)

Edellinen keskinäinen ottelu

Chelsea – FC Basel 3-1 (2.5.2013, Eurooppa-liiga)

Arvio

Chelsea lähtee otteluun parhaalla kokoonpanollaan, ja materiaalieron ollessa muutenkin valtava Bluesin hyväksi, lienee ottelun asetelma kaikkien tiedossa. Vain kotivoitto kelpaa José Mourinholle.

Baselin kausi Sveitsin liigassa ei ole alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Seitsemän kierroksen jälkeen hallitsevalla mestarilla on kasassa vain kolme voittoa. Lohkovaiheeseen joukkue kuitenkin selvitti tiensä vakuuttavasti tiputtamalla Maccabi Tel-Avivin ja Ludogoretsin.

Viime kaudella joukkue ylsi Eurooppa-liigassa aina välieriin, joissa juuri Chelsea teki sveitsiläisistä selvää jälkeä. Baselista poistui kesän aikana muutama avainpelaaja, mm. Sunderlandiin siirtynyt Cabral. Uusien hankintojen myötä joukkue ei kuitenkaan ole olenaisesti heikentynyt.

Chelsea on joka tapauksessa liian vahva ryhmä Baselille. Vaikka Mourinhon suojatit ovat menettäneet muutamia pisteitä Valioliigassa, ovat joukkueen peliesitykset olleet vakuuttavia. Basel on Sveitsin liigassa tottunut pallonhallintaan, mutta Lontoossa joukkue joutunee kyttäämään vastaiskuja. Voi myös olla, että Chelsea luovuttaa pallonhallintaa vierailijoille nojaten omiin vastahyökkäyksiinsä.

Niin tai näin, kotijoukkue tulee luomaan ottelussa parhaat paikat, ja viimeistelyn toimiessa loppulukemat saattavat olla rumat. Viimeistelyn toimivuus ei kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys, minkä esimerkiksi Everton-ottelu osoitti. Baselilla ei toisaalta ottelussa hävittävää ole, joten se voi rohkealla pelaamisella luoda muutaman mojovan tilanteen.

Seuraa häntä

Mohamed Salah, FC Basel
20-vuotias egyptiläinen pelasi hyvän debyyttikauden Euroopassa, ja täksi kaudeksi mieheltä on lupa odottaa enemmän. Vikkelä ja taitava laituri johtaa Afrikan MM-karsintojen maalipörssiä ja onnistui kolmesti maalinteossa Baselin runnoessa tiensä lohkovaiheeseen. Salah ei vielä välttämättä Chelseaa vastaan loista, mutta egyptilläisestä kuullaan vielä.

Samuel Eto’o, Chelsea
Kamerunilainen ei esittelyjä kaipaa, mutta onhan mies mukava nähdä taas parrasvaloissa kahden Venäjällä vietetyn kauden jälkeen. Evertonia vastaan verkko ei heilunut, mutta Mourinon luottomies osoitti, että liike ei ole kadonnut. Eto´o saanee uuden yrityksen Baselia vastaan, vaikkei välttämättä ole avauskokoonpanossa.