Evertonin valmentaja Roberto Martínez oli hurmiossa, kun liverpoolilaisjoukkue voitti Newcastlen 3-2 Valioliiga maanantain ottelussa. Erityisen tyytyväinen espanjalaisvalmentaja oli nuorten kärkimiesten Romelu Lukakun ja Ross Barkleyn otteisiin.

Lukaku iski kaksi maalia ja syötti Barkleyn 2-0-maalin. Martinez oli ihmeissään Lukakun valmiudesta kentällä.

Barkleya Martinez kutsui Englannin tulevaksi timantiksi. Keskikenttämies pelasi ensimmäisen ottelunsa Evertonissa jo kaksi vuotta sitten ja sai tililleen kourallisen pelejä mutta siirtyi sen jälkeen lainalle Mestaruusarjassa pelaavan Sheffield Wednesdayn riveihin. Sheffieldiestä matka jatkui Leedsiin, josta nuorukainen palasi takaisin Evertoniin.

Tällä kaudella Barkley on noussut Toffeesin vakiokalustoon ja on esittänyt vaikuttavia otteita. Hän sai tililleen myös ensimmäisen A-maaottelun, kun hän pääsi vaihdosta kentälle ottelussa Moldovaa vastaan.

̶ Olin haltioissani tehdessäni ensimmäisen maalini Goodison Parkilla. Olen unelmoinut siitä lapsesta asti, Barkley kertasi Evertonin kotisivuilla.

̶ Toisen maalin tekemin oli tärkeää, koska se antoi meille lisätilaa. Kolmen maalin tekeminen ennen puoliaikaa oli hienoa ja siitä sai paljon virtaa.

̶ Ottelu oli hieno esitys joukkueelta. Pelasimme hienosti ja kaikki tunsivat olonsa itsevarmaksi pallon kanssa, Barkley jatkoi.

Viime kaudella Wigania valmentanut Martínez kehui Barkleyn esitystä.

̶ Hän pystyy kontrolloimaan keskikenttää. Se on erittäin harvinaista hänen ikäiselleen, Martinez kommentoi.

Espanjalainen pitää vasta 19 vuotiasta Barkleya Evertonin ja Englannin maajoukkueen tulevana lähettiläänä.

̶ On vaikeaa pitää hänet pois harjoituskentältä, koska hän haluaa niin innokkaasti kehittää itseään.

Päävalmentajaa jäi harmittamaan kaksi päästettyä maalia mutta hän oli tyytyväinen joukkueen ja yleisön väliseen kemiaan.

Lähde: bbc