Manchester Unitedin manageri David Moyes teki ison päätöksen ja antoi vasta 18-vuotiaalle Adnan Januzaj’lle paikan avauskokoonpanossa Sunderlandia vastaan. Januzaj kiitti mahdollisuudesta ja teki Unitedin molemmat maalit 1-2-vierasvoitossa. Nuori belgialainen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Sky Sportsin asiantuntija Jamie Redknappin mielestä Moyesin päätös ei vaatinut rohkeutta. Hänen mielestään Januzaj’ssa on jotain erityistä.

– Joskus pelaaja tulee kentälle ja saa huippupelaajat näyttämään keskinkertaisilta. Januzaj teki sen Sunderlandia vastaan. Se oli huikea esitys 18-vuotiaalta. Sanoin ennen ottelua, etten pidä Moyesin valintaa riskinä. Olen nähnyt Januzaj’n väläytyksiä jo aiemmin.

– Hän on erityinen pelaaja, joten miksi pitäisi odottaa? United tarvitsi pelaamiseensa uutta kipinää ja Januzaj näytti mihin hän pystyy.

– Hän on vasta 18-vuotias ja hänellä on rautaiset hermot. Hän yritti joka kerta tehdä jotain saadessaan pallon. Esitys oli huippuluokkaa ja sitä oli todella nautinnollista katsoa, kertoo Redknapp.

Unitedin ex-maalivahti Peter Schmeichel oli myös innoissaan nuorukaisen esityksestä. Hänen mukaan Unitedin kovapalkkaiset pelaajat saavat olla huolissaan peliajastaan.

– Januzaj’n peluuttaminen oli uhkapeliä. Moyesilla oli penkillä Valencia ja Welbeck, mutta valitsi Januzaj’n. Moyes valitsi Januzaj’n, koska Unitedin pelaamisesta on puuttunut jotain.

– Näimme jotain erityistä. Läpi ottelun hän halusi palloa, vaikka oli välillä tiukasti vartioituna.

Schmeichel antoi tunnustusta myös United-maalivahti David De Gealle. De Gea otti Unitedin kannalta tärkeän torjunnan Sunderlandin johtaessa ottelua 1-0.

– Luojalle kiitos David De Geasta. Mielestäni se oli yksi hienoimmista torjunnoista kautta aikojen Valioliigassa. De Gean torjunta antoi Unitedille mahdollisuuden.

Lähde: Sky Sports