Manchester Cityssä muistetaan varsin hyvin Manchester Unitedin Roy Keanen tappotaklaus Cityn Alf-Inge Hålandia kohtaan. Tapausta on tuskin vieläkään annettu anteeksi, entinen City-pelaaja Tuomas Haapala sanoo Valioliiga.comin haastattelussa.

Olit Manchester Cityssä vuonna 2006 noin puoli vuotta. Miten naapuriviha tai kiista Unitedia vastaan näkyi Cityssä?

– Pelaajat eivät paljoa aiheesta puhunut. Minun aikanani oli yksi paikallismatsi, joka voitettiin muistaakseni 4-1. Kyllähän silloin jätkät tulivat treeneihin isolla itseluottamuksella. Roy Keanesta ei hirveästi pidetty. Se tuli selväksi kun vanhempien taustahenkilöiden kanssa jutteli. Alf-Inge Hålandin taklaus ei ollut unohtunut. Eräs huoltaja kävi aina kierroksilla, kun keskustelu vähänkään sivusi aihetta.

Mitä huoltaja kommentoi?

– Hän sadatteli Keanea. En nyt sanatarkasti muista, mutta hän sanoi Keanen olevan kusipäisin ihminen kenet on ikinä nähnyt pelaamassa jalkapalloa. Ei minkäänlaista kunnioitusta. Ei kukaan pysty tekemään vastaavaa temppua. Etenkin kun jälkeenpäin on selvinnyt, että teko oli etukäteen harkittu.

City on nyt erilainen seura kuin mitä se oli 2006. Missä vaiheessa itse aloit huomata muutoksen tapahtuvan?

– Omana aikanani otettiin Veikkausliigasta pelaaja testiin ja sinä aikana pelaajia kävi testissä myös muista alasarjoista ja pienemmistä liigoista. Sitten ensin alettiin huhuilemaan joitain maailman parhaita pelaajia ja sitten niitä alettiin myös saamaan sinne. Harppaus oli järkyttävän iso. Tuskin sinne kukaan – rumasti sanottuna – on tullut rakkaudesta Manchester Cityyn. Eiköhän se ole ollut enemmän rakkaudesta isoon viikkoliksaan.

Onko kaikki mennyt kuten itse odotit?

– Olin skeptinen sen suhteen, että pikkuveli pääsisi rahalla esimerkiksi Manchester Unitedin rinnalle. Täytyy myöntää, että olin väärässä. Mestaruus tuli aika nopeasti ja Citystä puhutaan nyt ja varmaan tästä eteenpäin yhtenä suurista.

Ketkä pelaajat jäivät uudistuksen jalkoihin?

Stephen Ireland oli nuorena huippulahjakkuutena noussut siihen porukkaan. Rahamiehien tulon jälkeen ei hänellekään löytynyt paikkaa. Ajattelin silloin, että hän varmaan pelaa keskikentällä Cityssä pitkään. Mutta jos halutaan olla yksi isoista, voiko Stephen Ireland olla keskikentän moottorina ihan vain brändiä ajatellen?