Viktoria Plzen saapuu Manchester Cityn vierailijaksi Etihad Stadiumille keskiviikkona, kun D-lohkon viides kierros pyörähtää käyntiin. City on jo varmistanut paikkansa jatkopeleihin, mutta lohkovoitto on silti vielä auki. Plzenillä on vielä mahdollisuudet päästä Eurooppa-liigaan.

Loukkaantumiset

Manchester City

Jack Rodwell
Alexander Kolarov
David Silva
Stevan Jovetic
Vincent Kompany
Matija Nastasic (mahdollisesti kokoonpanossa)

Viktoria Plzen

Edelliset ottelut

Manchester City

Manchester City – TsSKA Moskova 5-2 (Mestarien liiga 5.11.2013)
Sunderland – Manchester City 1-0 (Valioliiga 10.11.2013)
Manchester City – Tottenham 6-0 (Valioliiga 24.11.2013)

Viktoria Plzen

Mladá Boleslav – Viktoria Plzen 1-2 (Tsekin liiga 9.11.2013)
Jiskra Domazlice – Viktoria Plzen 0-3 (Tsekin Cup 16.11.2013)
Zbrojovka Brno – Viktoria Plzen 1-3 (Tsekin liiga 22.11.2013)

Arvio

Manchester City ja Etihad Stadium on ollut melkoinen painajainen joukkueen vastustajille tällä kaudella. Turpaan on tullut niin Manchester Unitedille, Tottenhamille, Norwichille, Wiganille, TsSSKAlle, kuten myös Newcastlelle. Tuossa nimenomaan pelit missä City on tehnyt vähintään neljä maalia. Helppoon paikkaan Plzen ei tänään todellakaan joudu, koska viime ottelu vieraissa päättyi Cityn suvereeniin 0-3-voittoon.

Valioliigassa sijalla neljä oleva City on kärsinyt kovista loukkaantumisista. Sivussa tästä pelistä ovat ainakin kippari Vincent Kompany, ja keskikentän maestro David Silva. Viime viikonloppua Tottenhamia vastaan samaiset herrat oli sivussa, mutta pelisuoritukseen se ei juurikaan vaikuttanut. 6-0 on kelpo tulos. Tänään City hyvinkin todennäköisesti peluuttaa useita ”kakkosmiehistön” pelaajia. John Guidetilla olisi voinut olla näytön paikka tässä ottelussa, mutta Manuel Pellegrini ei valinnut ruotsalaista miehistöönsä.

VIktoria Plzenin lähtökohdat otteluut ovat mainiot. Alla on hyvin voittoja kotimaasta, ja loukkaantumislistakin näyttää tyhjää. Toisena Sparta Prahan jälkeen Gambrinus ligassa oleva joukkue oli lähellä yllätystä myös viimeisimmällä kierroksella Mestarien liigassa, kun hallitseva mestari Bayern München voitti tsekit ainoastaan 0-1.

Cityn ja Plzenin edellinen kohtaaminen syyskuussa päättyi Cityn 0-3-voittoon. Edin Dzeko, Yaya Touré ja Sergio Agüero onnistuivat tuolloin maalinteossa. Vähintäänkin samanlaista ottelua voidaan odottaa tänään. City pelaa lohkovoitosta, ja mikäli he tänään Plzenin murskaavat on lähtökohdat viimeiselle kierrokselle Müncheniin hyvinkin optimistiset. Varsinkin jos Bayern joutuu tänään tiukoille Venäjällä TsSKAn vieraana.

Kotiluolassaan pelaavalle Citylle helppo voitto, 5-0.