Lauantaina pelataan putoamiskamppailun kannalta todella iso ottelu. Cardiff saa Ole Gunnar Solksjaerin manageriuran Valioliiga-debyytissä vastaansa West Hamin. Ryhdistäytyykö Sam Allardycen miehistö pitkän konttaamisen jälkeen?

Loukkaantumiset

Cardiff

Kévin Théophile-Catherine (mahdollisesti pelikunnossa)
Jordan Mutch (mahdollisesti pelikunnossa)
Andrew Taylor (mahdollisesti pelikunnossa)

West Ham

Joey O’Brien (mahdollisesti pelikunnossa)
James Collins
Winston Reid
Andy Carroll (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Cardiff

Newcastle-Cardiff 1-2 (FA Cup)
Arsenal-Cardiff 2-0 (Valioliiga)
Cardiff-Sunderland 2-2 (Valioliiga)

West Ham

Manchester City-West Ham 6-0 (Liigacup)
Nottingham-West Ham 5-0 (FA Cup)
Fulham-West Ham 2-1 (Valioliiga)

Edellinen kohtaaminen

West Ham-Cardiff 3-2 (Liigacup)

Arvio

Cardiff sai uuden managerin 2. tammikuuta, kun Man United -legenda Ole Gunnar Solksjaer otti walesilaisseuran ohjakset. Debyytti sujuikin mukavasti, kun Cardiff haki 1-2-vierasvoiton Newcastlesta FA Cupissa.

Solksjaer on kerennyt tekemään jo yhden hankinnan joukkueeseen. Norjan maajoukkuepelaaja Magnus Wolff Eikrem liittyi Cardiffin vahvuuteen Heerenveenistä. 8. elokuuta syntynyt Eikrem liittyi seuraan 8. tammikuuta. Numero kahdeksan on Cardiff-omistaja Vincent Tanin onnennumero. Eikrem tekee mahdollisesti debyyttinsä tässä ottelussa.

Cardiff on Valioliigassa sijalla 17. Viimeisenä oleva Sunderland on neljän pisteen päässä. Toisaalta 13. sijalla oleva Swansea on ainoastaan kolmen pisteen päässä. Cardiff lähtee hienon FA Cup -voiton jälkeen hyvällä itseluottamuksella otteluun.

Samaa ei voi sanoa West Hamista. Alla on kaksi tappiollista cup-ottelua. Maaliero 11-0 kertonee kaiken oleellisen Hammersin tämän hetken tilasta.

West Ham on voittanut edellisen kerran joulukuun 18. päivä. Liigacupissa kaatui Tottenham. Edelliden voitto Valioliigassa on tosin marraskuun lopulta, kun Fulham kaatui kotikentällä 3-0-lukemin. Toiseksi viimeisenä oleva West Ham on kolmen pisteen päässä Cardiffista.

West Hamin seurapomot antoivat Allardycelle täyden luottamuksen katastrofaalisen Nottingham-tappion jälkeen. Tappio Cardiffille saattaisi olla kuitenkin viimeinen West Hamille Allardycen komennuksessa.

Kyseessä on todellinen kuuden pisteen ottelun. Ottaen huomioon West Hamin loukkaantumistilanteen, on vaikeaa uskoa vierasvoittoon. Cardiff voittaa ottelun 2-0.