Chelsea lähtee ajamaan takaa PSG:n kahden maalin etumatkaa Mestarien liigan puolivälierien toisessa kohtaamisessa. Ranskalaisjoukkue teki ensimmäisessä kohtaamisessa aivan ottelun loppuminuuteilla elintärkeän 3-1-maalin. Chelsean mahdollisuudet piilevät tärkeässä vierasmaalissa.

Poissaolot:

Chelsea:

Samuel Eto’o (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Jon Obi Mikel (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Andre Schürrle (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Marco van Ginkel (loukkaantuminen)
Nemanja Matic (edustuskelvoton)
Mohamed Salah (edustuskelvoton)

PSG:

Zlatan Ibrahimovich (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Chelsea:

Chelsea-Stoke 3-0 (Valioliiga)
PSG-Chelsea 3-1 (Mestarien liiga)
Crystal Palace-Chelsea 1-0 (Valioliiga)

PSG:

PSG-Reims 3-0 (Liigue 1)
PSG-Chelsea 3-1 (Mestarien liiga)
Nice-PSG 0-1 (Ligue 1)

Edellinen keskinäinen ottelu:

PSG-Chelsea 3-1 (2.4.2014 Mestarien liiga)

Arvio

Chelsealla on edessään valtava urakka tiistai-iltana. Ranskalaisjätti PSG voitti ensimmäisen kohtaamisen 3-1-lukemin. Lontoolaisjoukkue sai tehtyä tärkeän vierasmaalin, mutta PSG:n viime hetkien maali vaikeuttaa merkittävästi Chelsean jatkomahdollisuuksia.

Ottelun lähtökohdat lienee selvät. PSG tyytynee puolustusvoittoiseen taktiikkaan panostaen vastahyökkäyksiin. Aivan yltiöpäisesti kotijoukkue ei voi kuitenkaan hyökätä, sillä PSG:n mahdollinen vierasmaali saattaisi koitua lontoolaisjoukkueen kohtaloksi.

Hienosti Valioliigassa esiintynyt Nemanja Matic ei ole Chelsea-manageri José Mourinhon käytettävissä tiistai-iltana. Lisäksi hyökkäyspäästä puuttunee Samuel Eto’o. Muutoin kotijoukkue pääsee lähes parhaalla kokoonpanolla haastamaan PSG:n.

Vierailijoiden poissaololista ei ole pitkä, mutta sieltä löytyy joukkueen tärkein pelaaja. Tähtihyökkääjä Zlatan Ibrahimovich loukkaantui joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, ja vamma pitää ruotsalaistähden sivussa huhtikuun loppuun saakka. Joukkueesta löytyy kuitenkin Edinson Cavanin kaltainen maalinsylkijä, joka on yhdistetty myös kesäsiirtoon illan vastustajan riveihin.

Tilastofaktana on huomioitava, että Chelsea ei ole päästänyt kotikentällään maalia tammikuun 19. päivän jälkeen. Myös PSG:n puolustus on ollut vahvassa kunnossa, sillä kahdeksassa edellisessä ottelussa joukkueen verkkoon on isketty ainoastaan kolme maalia. Kolmessa edellisessä vierasottelussa maali on pysynyt koskemattomana.

Chelsea voittaa ottelun 2-1-lukemin, ja PSG etenee yhteismaalein Mestarien liigan välieriin.