Goodison Parkilla nähtiin todellinen jännitysnäytelmä, kun Arsenal ja Everton ottivat mittaa toisistaan. Toffees aloitti ottelun Tykkimiehiä pirteämmin ja otti johtoaseman jo 19. peliminuutilla. Gareth Barryn tarkka keskitys löysi oikealta laidalta maalinedustalle nousseen Seamus Colemanin, ja irlantilaispuolustaja puski pelivälineen vierailijoiden verkkoon.

Ensimmäisen puoliskon lisäajalla Romelu Lukaku nappasi Arsenal-puolustajan harhasyötön vapautuen laidalta vaaravyöhykkeelle. Iskuetäisyydelle päästyään belgialaiskärki tarjoili syötön Steven Naismithille, joka maalasi taukolukemiksi 2-0 Evertonin eduksi.

Toffeesin johto suli toisen puoliajan lopulla totaalisesti. Ensin Aaron Ramsey maalasi 83. minuutilla Santi Cazorlan syötöstä. Seitsemän minuuttia Ramseyn kavennuksesta Olivier Giroud puski Nacho Monrealin keskityksestä huojentavan tasoituksen. Nämä numerot säilyivät päätösvihellykseen saakka, joten Everton ja Arsenal jakoivat pisteet lukemin 2-2.

Toimittajan sana

Tasapeli Arsenalia vastaan oli jo toinen perättäinen ottelu, missä Everton on menettänyt johtoasemansa viimeisen kymmenen minuutin aikana. Viikko sitten Leicesterin Chris Woodin loppuhetkien osuma vei Toffeesilta täyden pistepotin, mikä kertoo että johtoaseman pitämisessä olisi petrattavaa. Jos Everton aikoo taistella korkeista sijoista, on viimeisten viikkojen kaltaiset tiukat pelit pystyttävä kääntämään edukseen.