Arsenal isännöi Mestarien liigassa Anderlechtia. Voitolla joukkue on käytännössä jatkossa. Jääkö Anderlechtille Emiratesilla mahdollisuuksia?.

Poissaolot

Arsenal

Jack Wilshere (loukkaantuminen)
Mathieu Debuchy (loukkaantuminen)
Olivier Giroud (loukkaantuminen)
Mesut Özil (loukkaantuminen)
Laurent Koscielny (loukkantuminen)
David Ospina (loukkaantuminen)

Anderlecht

Fabrice N’Sakala (loukkaantuminen)
Matias Suárez (loukkaantuminen)
Steven Defour (loukkaantuminen)
Bran Nuyntick (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Arsenal

Arsenal-Burnley 3-0 (Valioliiga)
Sunderland-Arsenal 0-2 (Valioliiga)
Anderlecht-Arsenal 1-2 (Mestarien liiga)

Anderlecht

Anderlecht-Lokeren 1-1 (Belgian pääsarja)
Kortrijk-Anderlecht 2-3 (Belgian pääsarja)
Anderlecht-Standard Liege 0-2 (Belgian pääsarja)

Edellinen keskinäinen ottelu

Anderlecht-Arsenal 1-2 (22.10.2014, Mestarien liiga)

Arvio

Arsenalin kahden viikon takainen vierailu Belgiassa oli vaikea. Anderlecht johti pitkään Andy Nájarin osumalla, mutta Tykkimiehet onnistuivat kääntämään tappion ottelun viimeisillä minuuteilla voitoksi. Tuolloin lontoolaisten sankariksi nousi ratkaisevan maalin lisäajalla viimeistellyt Lukas Podolski. Kotonaan Tykkimiehillä pitäisi olla huomattavasti paremmat asetelmat voittoa varten.

Arsenalin otteet Valioliigassa ovat olleet viime aikoina varsin mainioita. Takana on voitot Burnleystä ja Sunderlandista ilman päästettyjä maaleja. Mestarien liigassa joukkueella on kasassa jo kuusi pistettä, mikä on varsin hyvin jatkopaikkaa ajatellessa.

Arsenalin suurin huoli tälläkin hetkellä ovat loukkaantumiset. Varsinkin Jack Wilsheren ja Mesut Özilin tasoisten pelintekijöiden puuttuminen vaikeuttaa tilanteiden luomista. Alakerrasta sivussa ovat edelleen Laurent Koscielny ja Mathieu Debuchy.

Posiitivista on se. että Wojciech Szczesny palaa pelikieltonsa kärsittyään tolppien väliin. Myös Theo Walcott saattaa saada ensimmäisen ottelunsa avauksessa, sitten tammikuun loukkaantumisen. Puoli vuotta sivussa ollut laituri tuli vaihdosta kentälle Burnleytä vastaan.

Anderlechtin viime pelit Belgian pääsarjassa ovat menneet odotettua heikommin. Joukkue on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan vain Kortrijkin. Tasureita on tullut peräti kolme kipaletta. Mestarien liigassa belgialaisseura jahtaa edelleen ensimmäistä voittoaan.

Anderlechtin pahin poissaolo sijoittuu keskikentälle. Belgian maajoukkuemies Steven Defourin puuttumisen myötä keskusta jää lähes täysin vasta 17-vuotiaan Youri Tielemansin varaan. Nuorukaisella on illalla kova taakka kannettavana. Lisäksi sivussa ovat kaksi avauskokoonpanon puolustajaa Bram Nuyntick ja Fabrice N’Sakala.

Arsenal on lähtee otteluun huomattavasti Anderlechtia helpommista asetelmista. Voitolla Tykkimiehet varmistaisivat todennäköisesti Galatasarayn heikon maalieron vuoksi jatkopaikan pudotuspeleissä. Belgialaiset tarvitsevat ottelusta heikon maalieronsa vuoksi myös voiton pitääkseen jatkohaaveensa elossa.

Johtoaseman menettäminen kotikentällä saattoi kuitenkin olla Anderlechtille kohtalokasta. Emiratesilla Arsenalia on huomattavasti vaikeampi yllättää. Tykkimiesten puoleen kuppia kallistaa myös se fakta, että Alexis Sánchez on takonut viimeiseen kahteen otteluun neljä maalia. Pystyykö Anderlechtin rikkonainen puolustus pysäyttämään tulikuuman chileläisen? Vaikeata se tulee ainakin olemaan.

Arsenal voittaa 3-0.