Manchester City hakee ensimmäistä voittoaan Mestarien liigasta. Kaksi viikkoa sitten TsSka Moskova venyi kahden maalin takaa tasuriin. Tuleeko Etihadilla avausvoitto?

Poissaolot

Manchester City

Aleksandar Kolarov (loukkaantuminen)
Frank Lampard (loukkaantuminen)
Eliaquim Mangala (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
David SIlva (loukkaantuminen)

TsSka Moskova

Rasmus Elm (loukkaantuminen)
Kirill Panchenko (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Manchester City

Manchester City-Manchester United 1-0 (Valioliiga)
Manchester City-Newcastle 0-2 (Liigacup)
West Ham Manchester City 2-1 (Valioliiga)

TsSka Moskova

TsSka Moskova-Zenit 0-1 (Venäjän liiga)
TsSka Moskova-Torpedo Moskova 2-0 (Venäjän Cup)
Ufa-TsSka Moskova 3-3 (Venäjän liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

TsSka Moskova-Manchester City 2-2 (21.10.2014, Mestarien liiga)

Arvio

Cityn kahden viikon takainen vierailu Moskovaan ei mennyt suunnitelmien mukaan. Citizens johti tauolle mentäessä 2-0, mutta menetti lopulta johtonsa neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Bibras Natkhon tasoitettua rangaistuspotkusta. Tällä kertaa notkahdukseen ei ole varaa.

Cityn otteet Valioliigassa ovat olleet alkukaudesta pääosin hyviä. Joukkue on voittanut neljä viidestä viimeisestä ottelustaan. Ainoa tappio tuli toissa viikonloppuna West Hamin vieraana. Mestarien liigassa tilanne on tukalampi, sillä Citizensillä ei ole toistaiseksi yhtäkään voittoa kasassa. Tänään tarvittaisiin täydet pisteet, tai muuten joukkueen on pakko voittaa AS Roma vieraissa.

Cityn pahimmat poissaolot sijoittuvat keskikentälle. Frank Lampard ei ehtinyt vielä toipua illan otteluun ja David Silvaakaan tuskin tänään kentällä nähdään. Manchesterin derbyssä jo huomasi, miten paljon sinipaidat kaipaavat espanjalaistaiturin peliälyä, sillä tilanteiden luominen oli miesylivoimallakin haastavaa. Tänäänkin Silvan korvaa todennäköisesti James Milner.

TsSkan otteet Venäjän pääsarjassa ovat olleet pääosin hyviä. Joukkueella on 12 kierroksen jälkeen 25 pistettä kasassa ja sarjasijoitus näyttää toista sijaa. Eroa kärkipaikkaa hallussa pitävään Zenitiin on kuitenkin seitsemän pisteen verran. Mestarien liigassa TsSkalla on vasta yksi piste kasassa hävittyään Romalle ja Bayern Münchenille.

Sekä City että TsSka tarvitsevat ottelusta voiton, mutta käytännössä isännille riittää myös tasapeli. Roma todennäköisesti häviää Saksassakin Bayern Münchenille, joten tuolloin Citizensin pitäisi kaataa Roma Italiassa tai Bayern kotonaan selvitäkseen jatkoon.

Etihadilla City on suosikki otteluun. Sinipaidat hallitsivat myös ensimmäisen kohtaamisen tapahtumia, mutta heikko puolustuspeli toisella puoliskolla maksoi voiton. Kotikentällä voiton pitäisi irrota kunhan oma pää pidetään kunnolla. Maalinteosta pisteiden ei pitäisi jäädä kiinni Cityn tehtyä viimeiseen kolmeen Valioliiga-otteluun kuusi osumaa. Varsinkin kymmenen maalia Valioliigassa iskenyt Sergio Agüero on sellaisessa vireessä, että argentiinalaista on vaikea pysäyttää.

Ei pidä unohtaa kuitenkaan sitä, että myös TsSkalta löytyy tulivoimaa. Natkho (7 maalia) ja Ahmed Musa (5 maalia) voivat aiheuttaa Citylle jälleen päänvaivaa. Myös suomalaistähti Roman Eremenko on esiintynyt viimeisessä kahdessa ottelussa edukseen rakentamalla TsSkalle hyviä maalipaikkoja. Moskovalaisilla on mahdollisuudet haastaa City, mutta Etihadilta joukkueen on vaikea viedä pistettäkään.

City voittaa 2-1.