Newcastle rakentaa seuralegendalleen Alan Shearerille oman näköispatsaan. Vuonna 1996 Magpies-paitaan liittynyt hyökkääjä viimeisteli kymmenen vuoden aikana yhteensä 206 maalia seuran väreissä. Vuonna 2009 englantilainen myös valmensi Newcastlea lyhyen ajan.

Newcastlen entinen puheenjohtaja Freddy Shepherd on tilannut pronssisen patsaan vielä mainitsemattomalle paikalle. Veistäjä Tom Maleyn uskotaan saavan 2,89 metriä korkean patsaan valmiiksi neljässä kuukaudessa. Patsaan kulut maksaa Shepherdin perheyhtiö Shepherd Offshore.

– On tärkeää, että Shearer tunnetaan varsinkin omassa kaupungissaan vuosien palveluksestaan. Ideana oli sijoittaa patsas Exhibition Park Museumiin, mutta saimme kaupungilta monta tarjousta sijainnista. Teetämme siis patsaan ennen kuin päätämme, minne sijoitamme sen, Shepherd kommentoi BBC:lle.

Shearer edusti uransa aikana myös Blackburnia ja Southamptonia. Hyökkääjä ehti kipparoida myös Englannin maajoukkuetta Viime vuosina Shearer on työskennellyt BBC:n asiantuntijana.