Wayne Rooney tunnetaan suurena Liverpool FC:n vihaajana. Englannin nykyinen maajoukkuekapteeni on itse pelannut Liverpoolin kahden pahimman kilpailijan riveissä: Evertonissa ja Manchester Unitedissa. Maajoukkueessa seuraviha jää kuitenkin taakse. BBC:n dokumentissa Rooney kertoi oman näkemyksensä siitä, kuka on ollut Kolmen leijonan paras pelaaja hänen maajoukkueaikanaan.

– Minun on sanottava Stevie (Steven Gerrard). Minulle hän on uskomaton pelaaja, uskomaton johtaja. Hän auttoi minua todella paljon maajoukkueurani alkuvaiheessa.

Rooney antoi kehut myös toiselle hyvin tunnetulle keskikenttäpelaajalle.

– Rakastin pelaamista David Beckhamin kanssa. Hyökkääjänä tiesi, että kun tekee juoksun, keskitys tulee päähän tai hän antaa syötön juoksulinjalle.

Rooneyn puheenvuoro Englannin maajoukkueen osalta ei sisältänyt pelkkiä kehuja. Valmentajista Sven-Göran Eriksson ja Roy Hodgson saivat kehuja, Fabio Capello ei niinkään.

– Olen nauttinut eniten maajoukkueessa pelaamisesta Svenin ja Roy Hodgsonin alaisuudessa. Aika siinä välissä ei ollut niin nautinnollista, kuin sen olisi pitänyt olla.

– Eniten innoissani olin Fabio Capellosta hänen saavutustensa takia. Kyllä (se oli pettymys). Odotin vähän enemmän.

Englanti pelasi Capellon alaisuudessa vuoden 2010 MM-turnauksessa. Noista kisoista muistetaan muun muassa se, että Rooney kritisoi kannattajia televisiokameran välityksellä.

– Ne kisat menivät huonosti. Sekä joukkueen esitysten että oman käyttäytymiseni suhteen. Oli minulta typerää tehdä niin. Olin turhautunut omaan peliini, olin turhautunut joukkueen peliin.

Rooney nousi viime maaottelutauolla Englannin kaikkien aikojen maalintekijäksi. Arvokisoissa onnistumisia ei ole kuitenkaan kovin paljon tullut.

– Menen turnauksiin täynnä itseluottamusta. Jostain syystä maaleja ei ole tullut. En tiedä, asetanko itselleni liikaa paineita. Se on sääli, ettemme edenneet (vuoden 2014 MM-kisoissa) pidemmälle.

Englanti jäi Brasilian kisoissa alkulohkoon. Juuri nyt maajoukkueen tilanne on hyvä. Englanti on jo varmistanut paikkansa ensi kesän EM-turnauksessa.