Vincent Kompany ei ymmärrä, miksi Uefa tutkii Manchester Cityn kannattajien käytöstä. Uutisoimme 22. lokakuuta Uefan avanneen tutkinnan City-kannattajien buuaamisesta Mestarien liigan hymnin aikana (uutinen). Kompanyn mielestä Uefan linja on hukassa, sillä rasistisista huudoista ei ole tullut tarpeeksi kovia rangaistuksia.

– Tämä on vitsi. Olemme pelanneet Euroopassa monessa sellaisessa ottelussa, joissa on huudeltu rasistisia ilmauksia. Meidän on täytynyt vain sietää sitä, Kompany sanoi ESPN:n mukaan.

– On ollut sellaisiakin kertoja, kun meitä on rangaistu yhtä isosti kuin joukkuetta, jonka kannattajat syyllistyivät huuteluun. Moskovassa kannattajiamme ei päästetty lainkaan stadionille. En ymmärrä, mitä väärää fanimme tekivät.

– Koin saman pelatessani Anderlechtissa. Joissain otteluissa oli paljon rasismia. Tässä suhteessa (City-kannattajien tuore tutkinta) ei ole oikeutettu. Mestarien liigan hymnissä ei ole mitään pyhää.

– Jos jotain tapahtuu, eivätkä kannattajat ole tyytyväisiä, heillä on lupa osoittaa tyytymättömyytensä. Se, että olemme tutkinnan alaisia, on herättänyt enemmän huomiota kuin se, mitä he (Uefa) yrittävät tehdä. Me tuemme fanejamme.

City kohtaa tiistaina Mestarien liigassa Sevillan. Ottelu alkaa klo 21.45 Suomen aikaa.