Tällä kaudella tarjoamme kuukausittain katsauksen toisen sarjaportaan, eli Mestaruussarjan, maailmaan. 24 joukkuetta kisaa kahdesta suorasta ja yhdestä nousukarsintojen jälkeen oikeutetusta paikasta Valioliigaan. Kolme seuraa putoaa Ykkösliigaan.

Kaikki joukkueet ovat pelanneet nyt Mestaruussarjassa 14 ottelua. Asetelmat näyttävät loppusyksystä tutun tasaisilta. Sarjan kärjessä jatkaa Brighton, joka on kerännyt kolmessa kuukaudessa kasaan 30 pistettä. Kaksi pistettä Lokkeja perässä toisella ja kolmannella sijalla ovat Hull ja Burnley. Kärkikolmikon vanavedessä kärkkyvät vielä Middlesbrough ja Derby.

Brighton sarjan ainoa tappioton joukkue

Brightonin juna ei pysähtynyt myöskään lokakuussa. Kuukauden viidestä ottelusta Lokit kaatoivat Leedsin ja Bristol Cityn. Loput kolme päättyivät pistejakoon. 14 kierroksen jälkeen Brighton on sarjan ainoa tappioton joukkue. Joukkueen kovimpana maaliruiskuna on kunnostaunut viidesti osunut israelilaishyökkääjä Tomer Hemed. Maalinsuulla hyvävireinen David Stockdale on pitänyt suomalaisvahti Niki Mäenpään penkillä.

Viime kaudella Valioliigassa pudonneista kahdella pyyhkii hyvin

Lokakuun tappioitta selvisi myös Hull City. Tigers voitti neljä viidestä ottelustaan ja pelasi vain yhden tasapelin. Etenkin Joukkueen puolustuspeli oli rautaa, sillä voitoista jokainen tuli nollapelillä. Tolppien välissä Allan McGregor on pitänyt maalinsa puhtaana puolissa kauden 14 ottelusta.

Neljän voiton sarjaan ylsi Hullin tapaan myös Burnley. Valioliigasta viime vuonna pudonneen seuran kuukauden ainoa pistemenetys tuli kotiottelussa Nottingham Forestia vastaan pelin päätyttyä tasan. Claretsien maalintekovastuun on ottanut tehokkaasti haltuunsa Andre Gray. Walesilaishyökkääjä on kahdeksalla maalillaan sarjan maalipörssissä toisella sijalla.

Kolmantena Valioliigasta keväällä karsiutunut Queens Park Rangers ei ole ollut yhtä vahva kuin Hull ja Burnley. Ärrät voittivat lokakuun viidestä ottelustaan kaksi, hävisivät kaksi ja pelasivat yhden tasan. Matkaa nousukarsinta-sijalle on viisi pistettä. Viime kaudella Valioliigassa säväyttänyt Charlie Austin on seitsemällä osumallaan seuran paras maalintekijä.

Charlton ajautunut peräpäässä neljän ottelun tappiokierteeseen

Myös peräpäässä näyttää tasaiselta. Charlton joutui lokakuussa neljän ottelun tappioputkeen. Näissä peleissä joukkue ei onnistunut kertakaan maalinteossa. Tasapisteissä kolmanneksi viimeisellä sijalla Charltonin kanssa on Bolton. Jumbosijalle valahtanut Rotherdam on kaksikkoa pisteen perässä.

Mestaruussarjan sarjataulukkoa pääsee katsomaan esimerkiksi livetulokset.comin sivuilta.

Mestaruussarjan maalipörssi top 10

Nick Blackman (Reading) 9 maalia
Andre Gray (Burnley) 8
Chris Martin (Derby) 8
Jordan Rhodes (Blackburn) 8
Charlie Austin (QPR) 7
Moussa Dembele (Fulham) 7
Abel Hernández (Hull) 7
Jonathan Kodjia (Bristol City) 7
Ross McCormack (Fulham) 7
Benik Afobe (Wolverhampton) 6