West Ham joutuu pelaamaan lauantaina ilman ykköshyökkääjäänsä. Diafra Sakho loukkaantui viime viikonloppuna juuri ennen Watford-kamppailua.

– Sakho ei ole pelikunnossa. Kyse ei ole mistään vakavasta, Hammersin manageri Slaven Bilic sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Hän ei loukkaantunut harjoituksissa, vaan harjoitusten jälkeen. Ennen Watford-ottelua hän tunsi jotain.

– Valitettavasti kyseessä on pieni repeämä reidessä. Ennusteen mukaan hän on pelikunnossa maajoukkuetauon jälkeen.

– Tämä on takaisku, sillä hän on hyvin tärkeä pelaaja meille. Hän määrittelee paljolti pelin rytmin nopeudellaan, laadullaan, päättäväisyydellään ja sillä, miten hän ahdistaa puolustajia.

Sakho ei siis pelannut viime viikonlopun Watford-ottelussa. Tuon pelin Hammers hävisi maalein 0-2. Senegalilaishyökkääjä on pelannut kaikissa muissa kuluvan kauden Valioliiga-kamppailuissa ja tehnyt kolme maalia.

Sakhon lisäksi Bilic puhui lehdistötilaisuudessa muistakin sairastupalaisista.

– (Winston) Reid on pelikunnossa, ja hän on kokoonpanossa (lauantaina). (Alex) Song aloitti harjoittelun kanssamme ennen Watford-ottelua. Hän on nyt harjoitellut viikon, eikä loukkaantuminen enää vaivaa. Nyt kyse on ottelutuntumasta. Meillä on keskiviikkona harjoitusottelu, jossa hän pelaa.

Watford-tappiosta huolimatta West Ham on aloittanut kauden erinomaisesti. Joukkue on 11 pelatun kierroksen jälkeen kuudentena. Matkaa kärkeen on viisi pistettä. Lauantaina West Ham pelaa Evertonia vastaan. Ottelu alkaa klo 17 Suomen aikaa. Maaottelutauon jälkeen West Ham kohtaa Tottenhamin.

Toimittajan sana

Everton-ottelussa West Hamin piikissä aloittaa todennäköisesti Andy Carroll, joka pelasi myös viime viikonloppuna Watfordia vastaan. Carroll on hyvin erilainen hyökkääjä kuin Sakho. Siinä missä Sakhon vahvuudet ovat nopeudessa ja tietynlaisessa dynaamisuudessa, Carroll on huomattavasti staattisempi pelaaja, jonka vahvuudet ovat pääpelissä ja perinteisenä kohdehyökkääjänä toimimisessa.

Reidin paluu on puolestaan erinomainen asia Hammersille. Australialaistoppari on ollut lontoolaisjoukkueen puolustuslinjan paras pelaaja tällä kaudella.