Manchester Unitedin manageri Louis van Gaal myöntää epäonnistumisen antamiensa lupausten täyttämisessä, mutta väittää edelleen olevansa oikea henkilö tehtävään.

– Minut palkattiin nimenomaan voittamaan tärkeät ottelut, kuten Mestarien liigan kohtaaminen Wolfsburgin kanssa. Uskon, että hävisimme jatkopaikan oikeastaan jo kotona PSV:tä vastaan. Sen ottelun ensimmäisellä jaksolla meillä oli paikat ratkaista peli, mutta emme käyttäneet niitä. Toisella jaksolla vastustaja ansaitsi tasapelin, hollantilainen sanoo.

– Kun sanotte, että minut palkattiin ratkaisemaan tällaiset pelit, olette oikeassa. Voin tehdä muutoksia taktiikassa ja muussa, mutta en pysty tekemään maaleja, hän puolustautuu.

Van Gaal sanoo, että Manchester United ei enää ole oikeutettu voittamaan kilpailuita.

– Se on menneisyyttä. Nyt on analysoitava seuran tilannetta. Tänä päivänä on paljon muitakin, joilla on sekä rahalliset että rakenteelliset resurssit suureen menestykseen. Ensi vuonna kaikilla Valioliiga-seuroilla on isommat budjetit kuin seuroilla suurimmassa osassa muuta Eurooppaa. On totta että Unitedilla on paljon rahaa, mutta seurat myös haluavat sitä meiltä enemmän kuin Bournemouthilta, van Gaal viittaa lauantain vastustajaan.

Rahan lisäksi van Gaal mainitsee tuomaritoiminnan puhuttaessa Mestarien liigasta.

– Täytyy analysoida lohkovaiheen otteluita. Sitä tehdessä huomaa, mitä on tapahtunut. Nykyään tuomareiden tekemät päätökset ovat tärkeitä ja ratkaisevia.

Manchester United kohtaa Valioliigassa lauantai-iltana Bournemouthin, ja jatkaa kansainvälisiä otteluitaan Euroopan liigassa.

Lähde: The Guardian