Arsenalin manageri Arsène Wenger puhui lehdistölle tulevaa kierrosta ennakoivassa lehdistötilaisuudessa. Hänen mukaansa 80 pistettä saattaa riittää Valioliigan voittoon tällä kaudella.

Ranskalainen kommentoi myös joukkueensa mahdollisuuksia Mestarien liigan pudotuspelivaiheessa vastustajaksi arvottua Barcelonaa vastaan.

– Pelaamme hallitsevaa mestaria vastaan, ja se on maanosan paras joukkue tällä hetkellä. Uskon kuitenkin meillä olevan mahdollisuuksia heidän lyömiseensä. Meidän on haettava inspiraatiota muun muassa hyvästä tuloksestamme Bayern Müncheniä vastaan pelaamastamme kotiottelusta. Haaste on ehkä vaikein mahdollinen, mutta samalla myös erittäin innostava.

Ensi maanantain Manchester City -ottelusta kysyttäessä Wenger pysyi tyynen analyyttisena.

– Totta kai kyseessä on massiivinen ottelu. Sen voittaminen nostaisi luonnollisesti osakkeitamme sarjassa, samoin kuin itseluottamustamme. Peli tulee olemaan vaikea, mutta meillä on kotikenttäetu, jonka myötä haemme ilman muuta kolmea pistettä.

-Saatamme saada yhden tai kaksi pelaajaa takaisin loukkaantumisten jäljiltä peliin, Alexis Sánchez on toinen heistä, manageri kertoo.

– Hän on palannut harjoituksiin, ja juoksee jo nurmella, mutta ei osallistu pallollisiin harjoitteisiin. On vielä liian aikaista sanoa pelaako hän maanantaina. Alexis haluaa pelata aina, mikä on luonnollista tämän tason ammattilaiselle. Hän kuitenkin kunnioittaa jokaista tekemääni päätöstä, ja niiden mukaan eletään.

Valioliigan mestaruustaistelua ajatellen City-ottelu on hyvin tärkeä. Wenger arvioi sarjan kokonaisuutta myös pidemmälle.

– 80 pistettä saattaa tällä kaudella riittää mestaruuteen. Kaikkein tärkein avain sen saavuttamisessa on jatkuvuus. Yllättäviä tuloksia nähdään joka kierroksella, se joka pystyy säilyttämään tasonsa, on vahvimmilla jahdin suhteen.

– Manchester City on tietenkin yksi mestaruustavoitteemme uhkaajista. Heillä on uskomaton määrä yksilötaitoa, ja kun katsoo heidän saavutuksiaan viimesten vuosien ajalta, on selvää että he ovat vaikea vastus kaikille.

Leicester, Pellegrini, Chelsea

Managerilta kysyttiin myös näkemyksiä niin valmentajakollegoiden, kuin heidän joukkueittensa tilanteesta. Manuel Pellegrini tekee työtään Cityssä, mutta media jauhaa kiihtyvällä tahdilla muun muassa Pep Guardiolan tulosta hänen paikalleen.

– Näitä tilanteita on vaikea hallita nykyisin. Kyse on ennen kaikkea tiedotusvälineiden pyörittämästä myllystä. Pellegrini on niin kokenut valmentaja, että en usko hänen työnsä kovasti häiriintyvän huhuista. Jos kyseessä olisi nuori, kokemattomampi valmentaja, tilanne olisi varmasti toinen. Arvostan Pellegriniä hyvin paljon sekä jalkapalloilullisessa mielessä, että ihmisenä.

Arsenal on ainoa kärkipään joukkue, joka on onnistunut tällä hetkellä Valioliigan kärkipaikkaa pitävän Leicesterin kaatamisessa.

– Leicesterin nousu on hyväksi liigalle, ja jalkapallolle ylipäänsä. Kun kävimme heidän vieraanaan syksyllä hakemassa 5-2 -voiton, kukaan ei pitänyt sitä ihmeellisenä saavutuksena. Sittemmin heidän vahva vireensä on kuitenkin jatkunut. Olen koko ajan uskonut heidän olevan vahva joukkue, enkä pidä heidän mestaruuttaan mahdottomana.

Toisessa päässä taulukkoa majailevan Chelsean, ja etenkin manageri Mourinhon välit Wengerin kanssa eivät perinteisesti ole olleet kovin lämpimät. Kysyttäessä, uskooko ranskalainen sinisten putoavan Valioliigasta, hänen vastauksensa tulee nopeasti ja yksiselitteisesti.

– En usko. Heidän pelaajiensa laatu on liian kova siihen.

Siihen, tunteeko hän sympatiaa hankalassa tilanteessa olevaa Mourinhoa kohtaan, Wenger ei suostunut antamaan selkeää vastausta. Ei myöskään siihen, onko portugalilainen oikea mies kääntämään seuran uuteen nousuun.

Lähde: Arsenal