Arsenalin ja Manchester Unitedin suunnilta kuuluu kannattajien näkökulmasta positiivista. Molemmat jättiläiset ovat liittyneet rintamaan, joka jäädyttää kausikorttiensa hinnat.

Swansea on aiemmin tehnyt saman, ja West Ham, joka siirtyy pelaamaan Olympiastadionille, jopa alentaa otteluihin osallistumisen kustannuksia.

Valioliiga myi viime helmikuussa televisiointioikeuksia otteluihinsa, keräten kaupasta lähes 7 miljardin euron voiton. Kannattajat ovat järjestäneet mielenilmauksia tiuhaan tämän jälkeen, vaatien että jättimäiset voitot näkyisivät myös ottelulippujen hinnassa.

Lokakuussa julkaistu BBC:n Price of Football -tutkimus osoitti, että otteluiden seuraamisen kustannukset ovat joko pudonneet tai pysyneet ennallaan valtaosan seuroista kohdalla.

Manchester Unitedin halvimmat otteluliput tulevat kaudella 2016-2017 olemaan saman hintaiset kuin nyt, noin 37,5 euroa aikuisilta. Kalleimmat liput puolestaan maksavat nyt ja ensi kaudella noin 67 euroa. Lastenlippujen hinta pysyy reilussa 13 eurossa.

Viimeisin hintatutkimus osoittaa, että Arsenalin halvimmat otteluliput ovat 12% Valioliigan keskiarvoa edullisempia. Kalleimmat liput Emirates-stadionille puolestaan ovat sarjan kalleimmat, niiden hinta on lähes 130 euroa.

– Meillä on uskomaton kotikannatus, lähes kaikki kotiottelut myydään loppuun. Päätös heijastelee tavoitettamme pitää otteluihin osallistumisen kustannukset tasapainossa, Arsenalin toimitusjohtaja Ivan Gazidis kommentoi kausikorttihintojen jäädytystä.

Lippujen hintoja voi vertailla BBC:n laskurissa.